Deze 10 nominaties maken kans op de titel "F&B Professional of the Year 2023". Tot 9 december kun je stemmen op jouw favoriet. Vorig jaar werd de wedstrijd gewonnen door Mehrsa Ghadiri, tegenwoordig werkzaam als Assistant Director of Food and Baverage bij Rosewood Hotel The Carlyle in New York.
Na aanleiding van de stemrondes zal er een top 3 bekend zijn en kan de vakjury zich opmaken voor de werklocaties van de top 3. Op 7 Januari tijdens het jaargala van de AF&BM zal de winnaar bekend gemaakt worden. Naast eeuwige roem, een mooie trofee, media-aandacht zal er ook een culinaire prijs worden aangeboden aan de winnaar.
De jury bestaat uit Maarten Wessels (Wessels Trainingen), Maaike de Reuver (Food Inspiration Magazine), Iris Kranenburg (Entree Magazine), Paul Sprakel (Hospitality Management), Demian van der Reijden (Misset Horeca). De jury zal dit jaar in twee verschillende rondes hun professionele oordeel kunnen geven over de verschillende kandidaten. Hierna zullen zij na aanleiding van de juryvisit een winnaar kiezen die de F&B professional of the year titel meer dan verdiend.
Al 30 jaar is de AF&BM (Association of Food & Beverage Management) hét netwerk om professionals in het kader van Food & Beverage management verder te ontwikkelen en te inspireren. De AF&BM organiseert inspirerende bijeenkomsten en evenementen op bijzondere locaties door het gehele land. De vereniging telt ruim honderd leden, twintig partners en diverse netwerkpartners. Jaarlijks organiseren ze vijf themabijeenkomsten met netwerkborrels, een Social event, een partnerdag en het jaargala met de verkiezing van de F&B Professional of the Year.