Bij Buitenplaats Beekhuizen op de Veluwe komen luxe en natuur samen

Buitenplaats Beekhuizen - Restaurant WOODZ

Bij Buitenplaats Beekhuizen op de Veluwe komen luxe en natuur samen

Dit jaar worden efficiëntie en financiële gezondheid cruciaal voor de horeca. De juiste software kan hierin het verschil maken tussen zwoegen en zegevieren. Horeko ontwikkelt keukenmanagementsoftware die efficiëntie en precisie naar een hoger niveau tilt.

Met Kitchen Manager, de praktische tool voor receptuurbeheer, kostprijscalculatie en voorraadbeheer, heeft Horeko bewezen een onmisbare partner te zijn voor horecaondernemingen. Een goed voorbeeld hiervan is de succesvolle implementatie van Horeko bij WOODZ in Beekhuizen – een kleinschalig vakantiepark aan de Veluwezoom.

Tijdswinst

In 2025 gaat technologie een belangrijke rol spelen in de horeca. WOODZ, een restaurant midden in de natuur, heeft Horeko Kitchen Manager afgelopen hoogseizoen in gebruik genomen ter voorbereiding. Dankzij Horeko heeft het bedrijf een efficiëntieslag kunnen maken. Voorheen werden recepturen, kostencalculaties en HACCP-taken bijgehouden in Excel en op losse velletjes papier. “Dat kon efficiënter,” aldus parkmanager Rick Milius.

'Wekelijks besparen we zo'n drie uur op administratieve taken'
Inmiddels zijn alle ingrediënten en bereidingen van de gerechten ingevoerd in Horeko. "Superhandig voor mij en onze chef Aron, want we kunnen zo precies zien of de inschatting van de kostprijs matcht met de realiteit. Ook hebben we beter zicht op de derving," legt Milius uit. Dankzij Horeko bespaart Aron wekelijks naar schatting drie uur op administratieve taken, wat een enorme tijdswinst betekent die gebruikt kan worden voor andere belangrijke taken in de keuken.
Restaurant-Woodz-Buitenplaats-Beekhuizen
Bijbehorend restaurant WOODZ van Buitenplaats Beekhuizen

Meer consistentie en beter inzicht

Voor het keukenteam biedt het systeem een heel goed digitaal naslagwerk, vertelt Milius: “Dat was afgelopen zomer heel fijn, omdat we bij grote drukte gebruik maken van seizoensmedewerkers. Zij konden op schermen meteen zien wat bijvoorbeeld de status was van de mise-en-place en wat er van ze verwacht werd.” Dit zorgt voor meer consistentie en minder misverstanden, wat essentieel is tijdens piekmomenten.

Hoewel groei belangrijk is, benadrukt Horeko ook het belang van financiële stabiliteit. De software helpt niet alleen bij het optimaliseren van processen, maar ook bij het verbeteren van de winstgevendheid. Door beter inzicht in kostprijzen en marges kan WOODZ strategisch besluiten nemen die zowel groei als financiële gezondheid bevorderen. "Binnenkort gaan we aan de slag met de analyses," zegt Milius. "Dan krijgen we nog beter inzicht in onze hardlopers en marges. Maar als ik zie wat het systeem ons in één seizoen opgeleverd heeft, dan heb ik alleen maar zin om de volgende stap te zetten. Er zit zoveel potentie in!"

Chef-kok-Woodz gerechten-restaurant-Woodz-


Chef van restaurant WOODZ (links) en bereide gerechten (rechts)

Game-changer

De software van Horeko heeft bewezen een game-changer te zijn voor horecaondernemingen die streven naar efficiëntie, nauwkeurigheid en financiële stabiliteit. De positieve ervaringen van WOODZ in Beekhuizen illustreren hoe de juiste software niet alleen dagelijkse operationele uitdagingen kan verlichten, maar ook kan bijdragen aan groei en verbeterde winstgevendheid. En dat is precies wat de horeca nodig heeft op dit moment.

Artikel delen