Buitenplaats Beekhuizen is een walhalla voor natuurliefhebbers. Bij het kleinschalige vakantiepark aan de Veluwezoom, met glamping-accommodaties en bijbehorend restaurant WOODZ, komen gasten om even de tijd te vergeten.
Ruim acht jaar geleden namen de zussen Irene en Judith Stoevelaar een traditionele camping over aan de rand van Nationaal Park Veluwezoom, ten noordoosten van Arnhem. Ze toverden de plek om tot een sfeervol natuurvakantiepark met vijftig luxe Lodgetenten, Pods en Forest Cabins, allemaal met eigen sanitair en sommige met hottubs. Ook verrees op het park restaurant WOODZ, inclusief jaarrond terras. Met tentdoeken, zeecontainers en natuurlijke materialen is hier een knusse festival-vibe gecreëerd. De zussen Stoevelaar zijn ook eigenaar van het nabijgelegen Boutique Hotel Beekhuizen.
*De tekst gaat verder onder de afbeelding.
“Onze gasten zijn echte natuurliefhebbers. Vaak blijft de auto het hele verblijf staan, ze trekken er liever te voet of op de fiets op uit,” vertelt parkmanager Rick Milius. Ter voorbereiding op het hoogseizoen implementeerden hij en het keukenteam van WOODZ eerder dit jaar het keukenmanagementsysteem van Horeko. Milius: “De recepturen, calculatie van de gerechten, derving en HACCP-taken werden voorheen allemaal bijgehouden in excel en op losse velletjes. Dat kon efficiënter.”
Inmiddels zijn alle ingrediënten en bereidingen van de gerechten ingevoerd. Milius: “Superhandig voor mij en onze chef Aron, want we kunnen zo precies zien of de inschatting van de kostprijs matcht met de realiteit. Ook hebben we beter zicht op de derving. Aron is nu naar schatting wekelijks maar liefst drie uur minder tijd kwijt aan lijsten invullen en recepten samenstellen en invoeren. Een enorme tijdswinst!”
Voor het keukenteam biedt het systeem een heel goed digitaal naslagwerk, vertelt Milius: “Dat was afgelopen zomer heel fijn, omdat we bij grote drukte gebruik maken van seizoensmedewerkers. Zij konden op schermen meteen zien wat bijvoorbeeld de status was van de mise-en-place en wat er van ze verwacht werd.”
*De tekst gaat verder onder de afbeeldingen.
↑Chef van restaurant WOODZ (links) en bereide gerechten (rechts)
Volgens de parkmanager kostte de implementatie van Horeko even tijd en energie. “Het scheelde wel dat onze chef het systeem al kende vanuit een vorige werkgever. Hij kon ons keukenteam goed ondersteunen en het hielp ook voor het draagvlak. We hebben trouwens nog niet alle opties benut. Binnenkort gaan we aan de slag met de analyses.
Dan krijgen we nog beter inzicht in onze hardlopers en marges. Maar als ik zie wat het systeem ons in één seizoen opgeleverd heeft, dan heb ik alleen maar zin om de volgende stap te zetten. Er zit zoveel potentie in!”