Gepubliceerd op: 15 april 2020
Philip Christiaans, furmule manager bij Brownies&downieS: "Ik ben ontzettend trots op deze samenwerking tussen de Technische Universiteit van Eindhoven, Appèl Catering en Brownies&downieS. Regelmatig kregen we het verzoek vanuit het bedrijfsleven of onderwijs of we met onze formule ook interesse hadden om een locatie te openen. De onderwijsmarkt hebben we uitgebreid onderzocht waarna we tot de conclusie kwamen dat ons bijzondere concept een interessante aanvulling zou zijn. Echter, realiseerden we ons ook dat er heel veel specifieke kennis voor nodig is. Daarom zijn we gesprekken aangegaan met diverse cateraars waar uiteindelijk een samenwerking met Appèl Catering uit ontstaan is." De locatie zal gerund worden door Robin Walschots.
Hans Zwartkruis, sales manager bij Appèl: "Binnen de (onderwijs)catering is duurzaamheid één van de belangrijkste thema’s. Vaak gaat het dan (terecht) over gezonde voeding, het verminderen van plastic en/of het beperken van voedselverspilling, maar we wilden nu écht nog een stap verder gaan. De impact die het zou hebben om de eerste Brownies&downieS op een campusterrein te introduceren en de kans die we een aantal bijzondere talenten daarmee zouden bieden, dat gaf ons een ongekende drive. Dit moest gewoon lukken! Wij zijn heel trots en blij dat we nu van de TU/e de kans krijgen om deze samenwerking nu daadwerkelijk uit te rollen!"
De vestigingen van Brownies&downieS zijn hard getroffen door het coronavirus, alle 53 vestigingen zijn op dit moment gesloten. Zwartkruis: "Toch willen we dit nieuws vol enthousiasme aankondigen, want juist in deze tijd kan iedereen wel wat positief nieuws gebruiken. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat onze vestigingen deze crisis overleven en uiteindelijk sterker terugkomen."