Gastvrij Rotterdam 23 t/m 25 september: het programma + gratis tickets

Gastvrij Rotterdam

Gastvrij Rotterdam 23 t/m 25 september: het programma + gratis tickets

Gastvrij Rotterdam (23 t/m 25 september) is hét evenement waar horecaprofessionals elkaar ontmoeten en de nieuwste trends en ontwikkelingen ontdekken. Deze elfde editie belooft weer groter te worden dan andere jaren, met tal van kookwedstrijden (o.a. Bocuse d’Or, The Green Chef’s Hat) en veel aandacht voor duurzaamheid en plant-based producten. Registreer je nu direct gratis als lezer van Entree Magazine!

Registreer hier gratis

Bezoekers van Gastvrij Rotterdam kunnen de komende editie weer een uitgebreid programma verwachten. Of je nu bartender, sommelier, chef, manager of ondernemer bent, voor ieder segment zijn er interessante sessies in de verschillende paviljoens, zijn er tal van wedstrijden en is er uiteraard alle tijd om te netwerken.

Gratis naar Gastvrij Rotterdam

Als lezer van Entree Magazine kun je je nu gratis registreren.

Registreer hier gratis

Vijf bruisende thema-paviljoens

  • Wine & Fine Food
    In de sfeervolle ambiance van Wine & Fine Food kun je bijzondere wijnen & delicatessen proeven en op zoek gaan naar de ideale wijn-spijscombinaties. Topgastronomen en wijnprofessionals geven masterclasses en proeverijen in het Wijntheater. Ook The Wine & Food Association is hier aanwezig met het Proefschrift Theater
  • Plant-Based-Pavilion
    In het Plant-Based-Pavilion, voorheen het Vegan Taste Lab, laten plant-based leveranciers aan de bezoekers zien en proeven wat allemaal mogelijk is.
  • Dit Smaakt Naar Meer!
    In het naastgelegen Dit Smaakt Naar Meer!-paviljoen staat duurzaamheid centraal en worden lezingen en workshops gegeven die bij dit onderwerp aansluiten.
  • Cocktail Promenade
    In de Cocktail Promenade kunnen bezoekers kennis opdoen over cocktails. Er is een ware cocktailrevolutie gaande in de horeca, cocktails zijn inmiddels in alle lagen van de horeca beschikbaar voor gasten. Van craft cocktails tot het almaar groeiende segment van ready-to-drinks. Naast de aandacht voor deze cocktails kunnen bezoekers alles leren over bijzondere smaken, de infrastructuur voor bartenders, mixology en nog veel meer.
  • The Beer Xperience
    In The Beer Xperience, voorheen Craft Beer Center, staan bieren van de beste Nederlandse en Belgische (craft) brouwerijen centraal. 

*De tekst gaat verder onder de foto van Gastvrij Rotterdam. 

Gastvrij-Rotterdam-beurshal
Gastvrij Rotterdam beurshal

Pure plant diner

Op dinsdag 24 september vindt in het Wereldmuseum Rotterdam het Pure Plant Diner plaats met de drie beste groentechefs ter wereld, onder wie Emile van der Staak (De Nieuwe Winkel** in Nijmegen). Tijdens dit unieke diner worden de We’re Smart Future Awards en The Green Chef’s Hat uitgereikt.

Wil je erbij zijn? Ga voor meer informatie en tickets naar: weresmartworld.com

*De tekst loopt verder onder het groene kader.

Festive Afterparty in Grace

In navolging van de succesvolle eerste editie van vorig jaar host Gastvrij Rotterdam, in samenwerking met Hell’s Kitchen, HEERLIJK.nl en BonVivant, maandag 23 september opnieuw de officiële Festive Afterparty bij dé hotspot aan de Coolsingel in Rotterdam: Grace! De inloop voor het Walking Dinner in het restaurant van Herman Hell is vanaf 18.00 uur, het diner start om 19.00 uur. Daarna barst vanaf 21.00 uur de feestavond los met een dj en live entertainment. Ga voor meer informatie naar: gastvrijrotterdam.nl
Gastvrij-Rotterdam-Header-Grace-Afterparty-2024

Vijf beurshallen met ruim 500 exposanten

De elfde editie van Gastvrij Rotterdam, dé vakbeurs voor ambitieuze horecaprofessionals, wordt gehouden van 23 tot en met 25 september 2024. Drie dagen lang staan gastvrijheid, beleving en kwaliteit centraal op de horecavakbeurs in Rotterdam Ahoy, met een toonaangevend programma.

Als gastronomisch platform voor naar verwachting ruim 20.000 ambitieuze horecaprofessionals biedt de beurs meer dan vijfhonderd leveranciers van food en non-food producten en diensten én een uitgebreid programma. Start het najaar daarom goed met een bezoek aan Gastvrij Rotterdam en leer alles over de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van horeca en hospitality.

Wedstrijden

Verder host Gastvrij Rotterdam vele culinaire wedstrijden op de beursvloer:

  • Nederlandse finale van Bocuse d’Or
  • Finale van The Green Chef’s Hat
  • Voorrondes van de HANOS Gouden Koksmuts
  • Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs 2024
  • ‘Minder Zout, Meer Smaak’ Challenge
  • Jonge Keukenhelden
  • Het Glazen Kalf
  • Het NK Sabreren
  • Het NK Oestersteken.

Kijk voor het volledige programma op: gastvrijrotterdam.nl

Ontvangsthal-Gastvrij-Rotterdam-1
Artikel delen