Tags:
horecabeurs
Tags:
horecabeurs
Programma Horecava 2024: dit is er te doen
De Horecava vindt voor de 67e keer plaats in Amsterdam RAI van 8 t/m 11 januari. Er is weer een uitgebreid programma met interessante sprekers, wedstrijden en activiteiten. We zetten hieronder de meest interessante voor je op een rij.
Maandag 8 januari
- Officiële opening 10.00 tot 11.00 uur
📍 Theater (hal 3)
Directeur Florentine Rijkmans opent de 67e editie en vertelt samen met Inga Blokker over nieuwe trends, innovaties en interessante marktinzichten. - Horecava Donation Room 10.00 tot 18.00 uur
📍 Kruispunt Hal 8, 10 en 11
Draag je steentje bij en doneer aan de Voedselbank tijdens Horecava. Exposanten kunnen overgebleven producten doneren aan de Voedselbank bij het inzamelingspunt bij het Drielandenpunt (tussen hal 8, 10 en 11), stand DLP. - HANOS Gouden Koksmuts 10.00 tot 17.00 uur
📍 Gilde Plaza (hal 8)
Tijdens de wedstrijd HANOS Gouden Koksmuts nemen zes teams uit topzaken in Nederland het tegen elkaar op. Deelnemers koken een viergangenmenu en een amuse voor de jury. - Hebben Chinees-Indische restaurants toekomst? 12.00 tot 13.00 uur
📍 Aziatisch Paviljoen (hal 8)
Hebben Chinees-Indische restaurants toekomst? Nu steeds meer restaurants verdwijnen, vertellen verschillende ondernemers, waaronder de schrijvers van het Gouden Kookboek 2023, over de uitdagingen die zij hebben. - Hotels in the Spotlights 13.00 tot 17.00 uur
📍 Theater (Hal 3)
Technologie en innovatie worden steeds belangrijker in de hotelindustrie. Gasten worden bewuster en kritischer over hun verblijfservaring. Ontdek nieuwe trends in de hotelsector én manieren om als hotel concurrerend te blijven. - Cocktail Funeral 16.00 tot 16.30 uur
📍 Pop-up Bar (Hal 7)
Tijdens dit jaarlijks terugkerend event stemmen bartenders op welke cocktail ze liever zien gaan dan komen.
Dinsdag 9 januari
- Care & Cure Symposium 08.30 tot 12.30 uur
📍 Theater (Hal 3)
In een nieuwe realiteit ziet de Horecava een groeiende vraag naar zorg, terwijl personeelstekorten en hooggespannen verwachtingen van patiënten de uitdaging vormen. Vergrijzing, chronische ziekten en complexe zorgvragen dragen bij aan deze situatie. Het Horecava Care & Cure Symposium gaat de confrontatie aan met deze problemen en zoekt naar slimme samenwerkingsverbanden tussen de zorgsector en de hospitalitywereld. - Chaud Devant NK Leermeester-Leerling 09.00 tot 16.30 uur
📍 Gilde Plaza (Hal 8)
Tijdens deze wedstrijd in de arena van het Gastronomisch Gilde ontdekken we wie het team van Maeve opvolgt als winnaar. - Horecava Donation Room 10.00 tot 18.00 uur
📍 Kruispunt Hal 8, 10 en 11
Draag je steentje bij en doneer aan de Voedselbank tijdens Horecava. Exposanten kunnen overgebleven producten doneren aan de Voedselbank bij het inzamelingspunt bij het Drielandenpunt (tussen hal 8, 10 en 11), stand DLP. - Ontdek De Toekomst is NU met FCSI Nederland 13.00 tot 17.00 uur
📍 Theater (Hal 3)
Innovatieve oplossingen en inzichten in uitdagingen met betrekking tot personeel, duurzaamheid en innovatie in de horeca. Dat wordt besproken tijdens deze bijeenkomst, georganiseerd door FCSI Nederland: de vereniging van onafhankelijke foodservice consultants. - 80% van je omzet in 20% van de tijd 15.00 tot 15.30 uur
📍 Pop-up Bar (hal 7)
Hoe controleer je als je in een drukke club alles free poured? Wat is het effect van inrichting & training op bottomline profit? Hoe optimaliseer je je winst marges? Wat zijn de innovaties op dit gebied? Je leert hier hoe je het maximale rendement uit je bar haalt.
NK Lekkerste wedstrijden
Ook vinden de NK De Lekkerste-wedstrijden dit jaar weer plaats tijdens de Horecava. Professionals kunnen tijdens deze vier dagen meedoen aan acht verschillende vakwedstrijden. Het doel van de wedstrijden is om de creativiteit van de Nederlandse horeca een kwaliteitsimpuls te geven.
8 januari
- NK Lekkerste Broodje 11.00 tot 14.00 uur
- NK Lekkerste Burger 15.00 tot 18.00 uur
9 januari
- NK Lekkerste Pasta 11.00 tot 14.00 uur
- NK Pizza Bakken 15.00 tot 18.00 uur
10 januari
- Lekker Anders 11.00 tot 14.00 uur
11 januari
- NK Lekkerste Pannenkoek 12.00 tot 15.00 uur
*Tekst gaat verder onder de foto.
Sfeerimpressie Horecava
Woensdag 10 januari
- Marketing Breakfast Club 08.30 tot 12.00 uur
📍 Theater (Hal 3)
Als marketeer krijg je in één ochtend alles te horen over de digitale transformatie waarin we ons momenteel bevinden met de opkomst van AI. Hoe zet je AI in? Hoe gebruik je het om een optimale klantbeleving te creëren? Je hoort het tijdens de Marketing Breakfast Club. - Green Chef's Hat 09.00 tot 16.30 uur
📍 Gilde Plaza (Hal 8)
De Green Chef's Hat, eerder bekend als De Groene Koksmuts, staat in het teken van 100% plantaardig koken. De uitdaging voor de deelnemers zal zijn om volledig plantaardige gerechten te bereiden voor de deskundige jury met ingrediënten uit de blackbox. - Horecava Donation Room 10.00 tot 18.00 uur
📍 Kruispunt Hal 8, 10 en 11
Draag je steentje bij en doneer aan de Voedselbank tijdens Horecava. Exposanten kunnen overgebleven producten doneren aan de Voedselbank bij het inzamelingspunt bij het Drielandenpunt (tussen hal 8, 10 en 11), stand DLP. - HotelloTOP Year Event 13.00 tot 22.00 uur
Duik dieper in krachtige Hotello-standpunten en verhalen die verder gaan dan wat we als realiteit beschouwen. Omarm de wonderen van perspectief, waarin niets absoluut is en de mogelijkheden eindeloos zijn. - Start-up pitches 14.00 tot 15.30 uur
📍 Theater (Hal 3)
Innovatie is noodzaak in de foodservicebranche. Deelnemers van het Start-upLAB krijgen de kans om hun nieuwe product, dienst of concept te tonen aan potentiële investeerders en/of klanten aan de hand van een pitch in het theater. - Non-alcoholische spirits van 14.00 tot 14.30 uur
📍 Pop-up Bar (Hal 7)
Verschil tussen 0.0 & Alcohol vrij? Wat kan je ermee in cocktails? Hoe ziet de toekomst er uit van non-alcoholisch? Je ontdekt het in de pop-upbar.
Donderdag 11 januari
- Hospitality NXT Symposium van 08.30 tot 12.30 uur
📍 Theater (Hal 3)
Horecava en CONTRAST presenteren het Hospitality NXT Symposium, een evenement voor beslissers en experts uit de facilitaire en vastgoedsector. Samen onderzoeken ze innovatieve serviceconcepten die de fysieke werkomgeving transformeren en organisatie-identiteit versterken. - Open NK Koken
📍 Gilde Plaza (Hal 8)
Deze nieuwe wedstrijd van het Gastronomisch Gilde staat open voor koks van alle leeftijden en niveau's om met elkaar de strijd aan te gaan. - Horecava Donation Room 10.00 tot 18.00 uur
📍 Kruispunt Hal 8, 10 en 11
Draag je steentje bij en doneer aan de Voedselbank tijdens Horecava. Exposanten kunnen overgebleven producten doneren aan de Voedselbank bij het inzamelingspunt bij het Drielandenpunt (tussen hal 8, 10 en 11), stand DLP. - Human Sustainability 14.00 tot 14.30
📍 Pop-up Bar (Hal 7)
Het vinden van personeel is lastig , het houden van personeel is daarom van extreem belang. Hoe zorg je voor balans werk/prive. Wat kan je doen aan de werkomgeving? Ergonomie achter de bar? Hoe maak je impact? Ontdek het in de pop-upbar.
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen