Samen met zijn broer Jean-Marc zet Christophe Beaumont het levenswerk voort van hun overgrootvader. Sinds 2014 runnen ze samen, als 4de generatie, het gerenommeerde Hotel Beaumont in Maastricht. Hierin huizen ook brasserie Harry’s en cocktailbar Founders Bar. Een straat verderop vind je nog een hotel van de broers: The Dutch. Alle zaken vallen onder hun bedrijf Twin Peaks Hospitality. "Ondernemen met familie is geweldig, maar niet altijd makkelijk."
Tekst: Madelief de Weerd
Foto's: Pim Ras, Guy Houben en Christophe Beaumont
“Mijn overgrootvader Willem richtte Hotel Beaumont in 1912 op. Door de jaren heen is dat steeds verder uitgebreid en overgenomen door volgende generaties. Eerst door onze opa Jean, daarna door onze vader Harry. Hiervoor woonden mijn broer in New York en ik in Sydney en Londen. In 2010 kwamen wij terug om de zaak over te nemen. We zaten eerst een aantal jaar met z’n drieën in de zaak, daarna kwam de overname. Dat was niet makkelijk. We hebben alle drie sterke karakters en zijn niet op ons mondje gevallen, maar zonder wrijving geen glans. Ik vind het superwaardevol dat ik samen met mijn broer het familiebedrijf mag voortzetten.”
“Ondernemen met familie is geweldig, maar niet altijd makkelijk. Je kent elkaar erg goed en bent comfortabel met elkaar, soms te comfortabel. Mijn broer en ik zijn twee totaal verschillende personen en zijn in alles anders, behalve in de belangrijkste dingen. Zo zijn we het eens over de visie van het bedrijf en hoe we ondernemen, maar onze skills staan lijnrecht tegenover elkaar. In het begin deden we alles samen. Dat is goed, want je moet leren samenwerken. Maar op een gegeven moment moet je taken verdelen, zodat je efficiënt kunt werken."
"Zo nam ik de afgelopen jaren de verbouwingen en renovaties van het vastgoed op me. Mijn broer houdt zich weer bezig met de dagelijkse operaties. Nu hij 42 is en ik bijna 40 word, zijn de scherpe randjes van samen ondernemen er wel afgegaan, haha. Het mooie is dat je samen met je familie successen viert en moeilijke momenten deelt. We vertrouwen en steunen elkaar voor de volle honderd procent.”
*Tekst gaat verder onder de foto's van Hotel Beaumont (1), Founders Bar (2) en Harry's (3). Gemaakt door Guy Houben.
“Onze achternaam Beaumont betekent mooie berg. Mijn broer en ik zijn samen twee bergen, dat is het idee. De naam kwam in me op toen ik op een berg stond tijdens een van mijn reizen: iets dat ik graag doe. Ik probeer naar plekken te gaan die mensen niet snel vinden, zoals hoog in de bergen of andere plekken midden in de natuur. Denk aan fjorden, Spitsbergen, de Noordpool … eigenlijk overal waar je ruwe natuur vindt en weinig mensen. Niet dat ik mensen vervelend vind, maar de connectie met de natuur is gewoon supermooi."
“Mijn reizen leidden me ook naar een andere passie: fotograferen. Ik vond het zonde dat mijn herinneringen vervaagden en daarom besloot ik te starten met fotografie. Naast het vastleggen van mijn reizen probeer ik nu ook conceptuele fotografie uit. Fotograferen zorgt voor een creatieve stimulans die mij weer helpt bij het ondernemen. Je moet snel en creatief schakelen, dus hobby’s helpen daar zeker bij mee. Nog een pluspunt is dat ik de fotografie van de zaak soms op me kan nemen. Win-win!”
*Tekst gaat verder onder de foto's.
“Wij zijn geboren en getogen in Maastricht. Het is een mooie stad om in te ondernemen. Je hebt hier alles: natuur, cultuur, bezienswaardigheden én een goed stukje levenskwaliteit. We zijn na de Randstad één van de drukstbezochte regio’s in Nederland. Ondernemen hier draait om wie je kent, net zoals in andere grote steden. Daar is het ook ons kent ons. Soms denken mensen dat het hier in Maastricht erger is, maar in Londen en Sydney is dit net zo sterk aanwezig. Het fijne aan deze regio is dat we een centrale ligging hebben. We zitten op een uur rijden van grote steden en vliegvelden en binnen tien minuten ben je in België en Duitsland. Het leeft dus heel erg in de stad.”
“Toen ik gevraagd werd om te jureren tijdens de Entree Awards vond ik dat heel leuk. Ik moest wel even nadenken over hoe ik daar invulling aan ga geven. Samen met Marijke Schreiner ben ik een jurykoppel: zij heeft als jurylid al heel wat jaren erop zitten en kan mij mee onder haar vleugels nemen. We hebben een goede klik! Bovendien ben je als ondernemer altijd aan het ‘jureren’ en kijken hoe andere ondernemers het doen. Wat is goed? En wat kun je leren? Zo’n proces is redelijk bekend. Ik heb er in elk geval heel veel zin in.”