De jaarlijkse verkiezing van de F&B Professional of the Year, georganiseerd door AF&BM, komt er weer aan! F&b-professionals die ambassadeurs zijn voor de hospitality kunnen zich nu inschrijven tot 18 november. Op 16 december wordt de top drie bekendgemaakt en op 11 januari 2025 de winnaar.
Hoofdfoto: Jury met Mark Visschedijk (winnaar 2024)
Aan het eind van het jaar gaat het netwerk AF&BM (Association of Food & Beverage Management) traditioneel op zoek naar dé F&B Professional of the Year.
Vorig jaar won Mark Visschedijk, Food & Beverage Manager bij Landgoed Huize Bergen, de titel. Aan wie mag hij het stokje overdragen? Je kunt collega's, bekenden of jezelf nomineren tot 18 november via info@afbm.nl. Uit de inschrijvingen wordt een 'longlist' van alle genomineerden samengesteld.
Vanaf 18 november t/m 2 december wordt de stembus geopend en kan het publiek stemmen op zijn of haar favoriet zodat er een top 10 ontstaat. Vervolgens is het aan de AF&BM-ambassadeurs om uit deze top 10 de selectie terug te brengen naar de top 3.
Op 16 december wordt de top 3 bekendgemaakt. Deze finalisten mogen zich presenteren op hun eigen locatie tijdens het bezoek van de vakjury. Tijdens het AF&BM-jaargala op 11 januari 2025 wordt de winnaar bekendgemaakt. Naast eeuwige roem, een mooie trofee en media-aandacht zal ook een culinaire prijs worden aangeboden aan de winnaar.
De jury bestaat uit:
Op basis van het jurybezoek zal een winnaar worden gekozen die de titel F&B Professional of the Year meer dan verdient.
Al ruim dertig jaar is de AF&BM hét netwerk voor verdere ontwikkeling en inspiratie van professionals in Food & Beverage management. De AF&BM organiseert inspirerende bijeenkomsten en evenementen op bijzondere locaties door het hele land. De vereniging telt ruim honderdtwintig leden, twintig partners en diverse netwerkpartners. Jaarlijks organiseren ze vijf themabijeenkomsten met netwerkgelegenheden, een sociaal evenement, een partnerdag en het jaargala met de verkiezing van de F&B Professional of the Year.