Interview: Jannis & Claudia Brevet

Interview: Jannis & Claudia Brevet

Jannis en Claudia Brevet van Inter Scaldes*** in Kruiningen zijn dolblij dat ze sinds kort weer gasten in de watten kunnen leggen. In hun restaurant is perfectie de standaard. “We willen dat alles klopt, vanaf het ontvangst tot en met de koffie.” De twee werken daarvoor samen met Nespresso. Bekijk foto's van het restaurant onder dit bericht.

Foto’s Pim Ras

Het Zeeuwse Kruiningen is een rustig plaatsje met slechts een paar duizend inwoners. Toch is één absolute trekpleister: Inter Scaldes***, het veel geprezen restaurant van Claudia en Jannis Brevet dat in 2017 een derde Michelinster kreeg. Het culinaire koppel is ontzettend blij dat ze sinds een paar weken weer gasten mogen ontvangen. Claudia: “Na een onstabiele periode is er weer perspectief en continueren wij onze weg. We gaan een drukke zomer tegemoet en willen onze reserves weer zo goed mogelijk aanvullen.”

Gastvrijheid én veiligheid

De gastvrouw doet er met haar team alles aan om het gasten naar de zin te maken. Naast gastvrijheid is veiligheid daar sinds kort een nóg belangrijker onderdeel van. “Natuurlijk houden we ons aan alle bekende regels. Gelukkig hebben gasten door de ruimtelijke omgeving hier veel bewegingsvrijheid en kunnen we door onze kleinschaligheid alles goed plannen. Het zorgt allemaal voor een veilig en relaxed gevoel bij gasten”, aldus Claudia.

Culinaire top

Maar Inter Scaldes wordt natuurlijk niet alleen gewaardeerd om de service op topniveau. Ook op culinair vlak behoort het tot de top. Jannis, opgegroeid dichtbij de Zeeuwse wateren, werkt graag met vis-, schaal- en schelpdieren. “Het product staat centraal. De smaken moeten zuiver en helemaal perfect zijn. Koken is geen hoge chemie, je moet de eenvoud ervan waarderen”, vertelt hij. Jannis staat dan ook bekend om zijn minimalistische kookstijl. “Hoe minder componenten een gerecht bevat, hoe minder afleiding. Elk ingrediënt dat ik gebruik heeft een functie.”

Blij met Nespresso 

Het is duidelijk: bij Inter Scaldes draait alles om perfectie. Claudia: “Een gast mag er vanuit gaan dat wij het verblijf van begin tot eind tot in de puntjes verzorgen.” Daarom werken Claudia en Jannis alleen met leveranciers die ook het beste van het beste aanbieden. “Nespresso is daar een goed voorbeeld van”, zegt Claudia. “Door de constante hoge kwaliteit van ieder kopje koffie past het merk bij Inter Scaldes. Constante kwaliteit is namelijk ook de filosofie van onze keuken. Iedere gast moet dezelfde smaakbeleving ervaren.”

Koffiemachine

In het restaurant staat een Aguila koffiemachine. Claudia: “Deze is makkelijk in gebruik, waardoor we efficiënt en snel koffie kunnen zetten. Bovendien blijft door de capsules de werkplek schoon. En ook fijn: de koffiesoorten die wij hebben gekozen (zie kader) hebben een hoge intensiteit en een uniek smaakprofiel. Zelfs bij melkbereidingen blijft de kwalitatieve koffiesmaak aanwezig en dat vinden wij belangrijk.”

Friandises

De friandises uit de keuken van Jannis die bij de koffie worden geserveerd maken de avond helemaal af. De chef licht toe: “Wij serveren drie makarons met de smaken framboos-violet, basilicum-yoghurt en mango-pistache. Daarnaast komen er nog een aantal andere friandises bij, waaronder chocoladenougat, een cakeje van pistache, bonbon van mascarpone en kers, bonbon van chocolade en yuzu-karamel en marshmallows geparfumeerd met rozen. Al met al een perfecte afsluiter van een lunch of diner!” nespresso.nl/pro

Net als Inter Scaldes schenken ook veel andere restaurants Nespresso. Het zakelijke assortiment van het koffiemerk bestaat uit dertien koffies voor de hele horeca en twee koffies uit de Exclusive Selection voor restaurants met minimaal één Michelinster of minimaal 16 Gault&Millau-punten. In Inter Scaldes schenken ze Nepal Lamjung (Exclusive Selection), Ristretto Intenso, Lungo Forte en Lungo Decaffeinato. In de hotelkamers van Inter Scaldes kunnen gasten kiezen uit Indonesia, Ethiopia, Nicaragua en Vivalto Lungo Decaffeinato.

Artikel delen