Twee nieuwe eigenaren voor De Kas

Gepubliceerd op: 27 december 2018

Twee nieuwe eigenaren voor De Kas

Chef-koks Wim de Beer en Jos Timmer zijn de nieuwe eigenaar van De Kas in Amsterdam. Zij hebben gezamenlijk het bedrijf overgenomen van Gert Jan Hageman, die het restaurant met bijbehorende kwekerij oprichtte in 2001.

Vanaf maart waait er een nieuwe wind door De Kas. Wim de Beer en Jos Timmer hebben dan als chefs samen al de leiding in de keuken van De Kas. Het duo werkte daarvoor samen als chefs bij RIJKS in Amsterdam, waar ze een Michelinster verdienden. De Beer werkte eerder bij Parkheuvel en Bolenius. Timmer werkte o.a. bij Vermeer en Jamie Oliver. En vanaf heden zijn zij de nieuwe eigenaren van het restaurant. 

Culinair landschap
De Beer en Timmer: “We zijn heel trots en blij met deze kans. De Kas is onderdeel van het culinaire landschap van Nederland. Het was een van de eerste farm-to-table restaurants ter wereld, midden in de stad. De afgelopen twee jaar hebben we onze ambities neergezet. We zijn enorm enthousiast over het werken met groenten van onze eigen kwekerij en willen dit verder uitbouwen”. Gert Jan Hageman: “Ik ben heel blij dat talenten als Jos Timmer en Wim de Beer, die de culinaire route van De Kas de afgelopen twee jaar zo succesvol hebben vormgegeven, het bedrijf voortzetten”. Restaurant De Kas is gevestigd in de voormalige stadskwekerij in park Frankendael in Amsterdam Oost. 

 

Artikel delen