Carelshaven Delden bij JRE NL en QL Hotels
Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden is toegetreden tot zowel JRE-Nederland als QL Hotels & restaurants. Na de verbouwing van de hotelkamers en recent de restyling van het restaurant is dit een nieuwe mijlpaal voor de 33-jarige ondernemers Alco en Evelyn van Berkel, die het bijna 250 jaar oude Carelshaven op het Twentse landgoed Twickel weer op de culinaire kaart willen zetten.
Met de toetreding tot maar liefst twee gastronomische verenigingen in het hogere segment van de horeca bevestigen eigenaren Evelyn en Alco van Berkel de ingeslagen weg om Carelshaven terug te krijgen op de culinaire kaart. JRE-Nederland is de vereniging van jonge chefs en restaurateurs binnen de topgastronomie, QL Hotels & Restaurants bestaat uit een collectie van onafhankelijke kleinschalige kwaliteitshotels in Europa. Op de plek waar in 1967 restaurantvereniging Alliance Gastronomique werd opgericht en waar in 1973 de eerste Michelinster in Oost Nederland viel, heeft het echtpaar Van Berkel zich als doel gesteld om Carelshaven weer nieuw gastronomisch elan te geven.
Keuken op niveau
Sinds zij Carelshaven in 2014 overnamen hebben de Van Berkels het uit 1772 stammende gebouw gerenoveerd, de 21 hotelkamers verbouwd en is het interieur van het restaurant en diverse andere ruimten gerestyled, met als resultaat een frisse moderne uitstraling die recht doet aan het historische gebouw. Van Berkel: “Vanaf 2016 is de keuken op niveau gebracht met chef de cuisine Daniel Nijkamp, die bij sterrenrestaurants De Swarte Ruijter en De Bloemenbeek werkte. Ook de wijnkaart kreeg een kwaliteitsimpuls onder leiding van de per januari 2019 aangetrokken maître-sommelier Debbie Küpers.” De toetreding tot JRE-Nederland en QL Hotels & Restaurants is een nieuwe mijlpaal in het ingezette kwaliteitstraject en is een goede aanvulling op het lidmaatschap van Twente Culinair en Chaîne des Rôtisseurs. Alco van Berkel: “Als ondernemende dertigers met een kwaliteitsrestaurant en 21 luxe hotelkamers voelen we ons thuis bij JRE-Nederland en QL Hotels & Restaurants. We zijn er trots op dat we ons mochten aansluiten en verheugen ons op de samenwerking.”
Primeur Carelshaven Cuvée
De toetreding werd 10 mei feestelijk gevierd tijdens een lunch voor pers en relaties, in aanwezigheid van bestuursleden van beide verenigingen. Tijdens de lunch werd door maître-sommelier Debbie Küpers tevens de nieuwe Carelshaven Cuvée gelanceerd, een witte wijn op basis van de Johanniter-druif. De druiven kregen 24 uur schilweking, met als resultaat een aromatische wijn met een volle smaak en frisse zuren. De Carelshaven Cuvée wordt in een beperkte oplage van 800 flessen gemaakt op de nabijgelegen Wijngaard Hof van Twente.
Over Carelshaven en Evelyn en Alco van Berkel
Sinds 2014 zijn Alco en Evelyn van Berkel (beide 33 jaar) de eigenaren van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden, gelegen op Landgoed Twickel in Twente, Overijssel. Onder de vlag van Van Berkel Hospitality exploiteren zij sinds 2016 tevens Oranjerie Ruurlo in Ruurlo. Carelshaven dateert van 1772 en is een begrip in Twente. Het echtpaar Van Berkel heeft sinds de verwerving in 2014 het historische gebouw gerenoveerd, de 21 hotelkamers verbouwd, het interieur gerestyled en tuinen en terras vernieuwd. Met de komst van chef de cuisine Daniel Nijkamp, afkomstig van sterrenrestaurants De Swarte Ruijter en De Bloemenbeek, is de keuken weer op hoog culinair niveau gebracht. Carelshaven beschikt tevens over ruimten voor private dining, vergaderingen en feesten en is een officiele trouwlocatie. Carelshaven is lid van Twente Culinair, JRE-Nederland, QL Hotels & Restaurants en Chaîne des Rôtisseurs en is opgenomen in de restaurantgidsen Michelin, Lekker500 en Grootspraak.
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen