European Catering Summit vond plaats op maandag 3 en dinsdag 4 februari 2020 op diverse locaties in - het hart van Europa - Keulen (DE). De eerste editie werd georganiseerd met als hoofddoel event cateraars inzichten te geven voor de bedrijfsvoering en eromheen future-proof te maken, en waarbij gelijkgestemden samen kwamen om relevante topics en trends bespreekbaar te maken. De eerste editie trok 140 Europese Catering Executives. Thema’s als leiderschap, ondernemerschap, de toekomst van food, duurzaamheid en persoonlijke connectie kwamen aan bod. Vooraanstaande internationale sprekers deelden hun inzichten in trends en brancheontwikkelingen en gaven life learnings mee voor de toekomst.
Gelijkgestemden kwamen samen in Die Halle Tor 2, waar de opening plaatsvond. Keynote Nicole Brandes (CH) opende het congres en gaf de deelnemers een guidelines and handvatten om het congres in te stappen met een doel voor ogen. Niet alleen voor de tweedaagse, maar ook voor de rest van het jaar. Een mooi uitgangspunt om European Catering Summit te starten! De eerste editie bracht 140 eventcateraars en -leveranciers samen uit 20 verschillende landen, werd aan elkaar gepraat door moderator Karl Raats, gaf podium aan 4 keynotes, 9 best practices en 2 panels. Benieuwd naar hoe het programma eruit zag, wat andere cateraars van het event vonden? Houd de website in de gaten.
Om het thema ‘Fit for the Future’ kracht bij te zetten, stonden vier verhaallijnen centraal gedurende deze tweedaagse:
1.Visioning the future, om je te inspireren en voor te bereiden op de toekomst;
2.The red thread, omdat leiderschap en strategie de sleutel zijn om jouw bedrijf verder te brengen;
3.The blueprint to making it work, als leidraad om impact te creëren;
4. Engaging people sustainably, om jouw belangrijkste middelen in balans te brengen.
Naast keynotes van Nicole Brandes - Internationaal geprezen auteur, leiderschapsgoeroe en business futurist, Hans Steenbergen - Editor in chief & trendwatcher Food Inspiration en Igor Beuker - Serial entrepreneur & new breed trendwatcher, stonden er diverse industrie helden en vakexperts op het podium, waaronder:
● Marcel Thiele & Eric Miete - Koppert Cress (EU)
● Maartje Nelissen & Willem Treep - The Food Line Up (NL)
● Georg Broich - LECA & Broich Hospitality Group (DE)
● Ilan Molcho - NENI (EU)
● Warren Dietel - Puff ‘n Stuff Catering (US)
● Pascal Strauss - Q-staff (EU)
● Julia Wolf - AllSeated (US)
● Till Riekenbrauk - Street Food Festival (DE)
● Cleo Zumpolle & Ashna Tanna - Too Good To Go (EU)
Aan de European Catering Summit zijn verschillende (inter)nationale verenigingen voor cateraars verbonden:
● ABCS - Association of Banquet and Catering Services, RU
● BECAS - Belgian Event Caterer Association, BE
● EPCAS - European Event Caterer Association, EU
● LECA - Leading Caterers, DE
● ONCE - Officieel Netwerk Catering Events, NL
● Traiteurs de France, FR
De European Catering Summit is een uniek event waar Europese cateraars samenkomen om contact te leggen en krachten te bundelen, om de industrie en daarmee ook hun bedrijven te verbeteren. Door ontmoeten, verbinden, communiceren en delen, staan leren en groeien op persoonlijk en zakelijk niveau centraal. Bovendien helpt het event je door middel van creatieve moderatoren en gerenommeerde sprekers je open te stellen voor vernieuwing, diverse perspectieven en strategische tips voor organisatie en persoon.