De Pizza Academy als eerste pizza-opleiding SVH-erkend.
Op dinsdag 24 september 2019 heeft De Pizza Academy op horecabeurs Gastvrij Rotterdam het officiële SVH-erkenningskeurmerk ontvangen voor haar Pizzaiolo opleiding. Deze opleiding leidt deelnemers op tot ambachtelijk pizzabakker en wordt afgesloten met het examen SVH pizzaiolo. Het is de eerste pizzaopleiding in Nederland die erkend is volgens de SVH Erkenningsregeling Horecaopleidingen.
Gezond en lekker
De Pizza Academy is in 2013 opgericht om pizza in Nederland gezonder én lekkerder te maken. Op hun pizzaschool en Pizzalab combineren zij oeroude ambachtelijke tradities met moderne technieken om een diversiteit aan verschillende gezonde én lekkere pizza’s te ontwikkelen. En die kennis dragen zij over aan studenten en pizzeria’s, zodat zoveel mogelijk mensen in Nederland een lekkere én gezonde pizza kunnen eten. SVH-directeur Ricardo Eshuis: "De Pizza academy speelt met deze opleiding voor een gespecialiseerde functie, perfect in op de vraag in de branche. De fastservice is de snelst groeiende sector binnen de horeca met een enorme vraag naar geschoolde medewerkers. De nood onder de Italiaanse horeca is hoog. De Pizza Academy laat met deze erkenning voor de opleiding zien dat pizzaiolo een echt vak is dat vraagt om een kwalitatief goede opleiding." Marcel Losekoot van de Pizza Academy: “Deze erkenning is een kroon op ons werk en daardoor genieten straks steeds meer Nederlanders van lekkere en gezonde pizza”.
Erkenningsregeling
De Erkenningsregeling Horecaopleidingen van SVH heeft tot doel om middels een keurmerk helderheid te geven over de kwaliteit van opleidingen. Zo kunnen cursisten en/of bedrijven verantwoord worden doorverwezen naar een branche-erkende horecaopleiding. Opleidingen worden getoetst op criteria die de kwaliteit van het opleidingsinstituut, het opleidingsprogramma, de kwaliteitszorg en de klachtenbehandeling moeten waarborgen. Sinds begin 2016 vindt er ook een inhoudelijke toetsing van de opleidingen plaats. Het volledige traject bestaat uit de beoordeling van de door het opleidingsinstituut ingediende documenten, een audit door een onafhankelijke auditor op de locatie van het opleidingsinstituut en een mystery visit om te controleren in hoeverre theorie en praktische uitvoering van de opleiding overeenstemmen. Alleen als het volledige traject aan alle eisen voldoet, ontvangt de opleider het erkenningskeurmerk voor de betreffende opleiding. Het volledige overzicht van SVH-erkende horecaopleidingen is hier te vinden.