Jacob Jan Boerma zit vol toekomstplannen

Jacob Jan Boerma zit vol toekomstplannen

Sterrenchef Jacob Jan Boerma is nog lang niet uitgeraasd.

Gisteren vond onder grote belangstelling van pers, partners en culinaire liefhebbers het Black & Gold diner plaats in restaurant The White Room*. Initiatiefnemer en spreekstalmeester Jacob Jan Boerma kondigde vol trots de ‘’culinaire kanonnen'' aan, de jonge participerende chefs aan. Het thema was truffel en kaviaar en onder andere Jermain de Rozario van restaurant De Rozario* in Helmond  en Robert Poel en Thomas Diepersloot van Voltaire* in Leersum verzorgden een gang.  

No Rules 

Ook al geeft Boerma met dit diner jonge chefs een podium, zelf denkt hij ook nog lang niet aan stoppen. Vorig jaar verraste hij vriend en vijand door zijn restaurant De Leest*** in Vaassen te sluiten om ruimte te maken voor andere projecten. Nu is bekend dat er in Amsterdam een pizza restaurant komt  onder de naam ‘’No Rules’’. Boerma: “Het is letterlijk ‘no rules’. We gaan pizza’s maken met allerlei onconventionele toppings. Ook zitten we er over na te denken om elke maand een gast, een bekende Nederlander, uit te nodigen die zijn pizza mag samenstellen die dan een maand lang op de kaart staat. En een take away mogelijkheid is ook in ontwikkeling.’’

De grens over

Daarnaast reiken zijn ambities tot ver over de grens. De chef is bezig met een restaurant in Tokyo maar daar komen waarschijnlijk ook nog restaurants in Europese steden bij. Boerma: ‘’Barcelona staat op mijn verlanglijst maar ook Lissabon.’’ Eén ding is duidelijk, Boerma houdt niet van stil zitten en lijkt niet te stoppen. Nou… alleen tegen het  Corona-virus is hij niet opgewassen. ‘’Ik zou onder andere diners verzorgen in Zuid-Korea maar dat is afgezegd door de omstandigheden.’’

 

 

Artikel delen