Het team van Gault&Millau wenst de horecasector in deze moeilijke periode een hart onder de riem te steken. Daarom lanceert de culinaire gids vanaf dit weekend een speciale pagina “Chef’s Take Away Collection” met restaurants uit de Gault&Millau selectie die afhaalmaaltijden voorzien. Zo hoopt de uitgever van de gelijknamige restaurantgids een steentje bij te dragen zodat iedereen nog sneller de weg kan vinden naar deze restaurants in de komende weken. En dat de sector op deze manier de moeilijke periode toch ietwat beter kan opvangen.
Bezorging: het lijkt op dit moment een oplossing te zijn voor de branche. Zo schrijft Jermain De Rozario op zijn Facebook: ''als ondernemer wordt er nu gevraagd om creatief te zijn en het misschien wel even anders te doen, dit weekend zijn wij gewoon geopend maar wie weet moeten er volgende week wel maatregelingen getroffen worden. Daarom beginnen wij bij De Rozario daar nu al mee. De komende tijd is er de mogelijkheid om af te halen bij ons.'' Het vermoeden doet dat er meer zullen volgen.