Miele introduceert de Dialog Oven; een revolutionaire, nieuwe manier van koken.
De Dialog Oven van Miele gebruikt als eerste ter wereld een technologie waarmee gerechten worden bereid die niet met een gewone oven gemaakt kunnen worden. Hij is vanaf juni in Nederland verkrijgbaar bij een select aantal keukenretailers en de Miele Experience Centers in Amsterdam en Vianen.
M chef technologie
De Dialog oven kan verschillende ingrediënten, zoals vlees, vis of brood, tegelijkertijd bereiden, bakken, verwarmen of ontdooien. Neem bijvoorbeeld een lamsbout op een bedje van rode paprika en groene asperges aangevuld met aardappel partjes. Plaats het geheel in de Dialog oven en na 45 minuten komt de lamsbout er sappig en gelijkmatig gegaard uit, met al dente gegaarde groenten en heerlijk zachte aardappeltjes. Sensorisch bestuurd bevindt de Dialog oven zich elke tien seconden in een parallelle dialoog met elk afzonderlijk ingrediënt. Hierdoor garen alle ingrediënten volledig en gelijkmatig, en niet zoals traditioneel het geval is, van buiten naar binnen. De oven kan verse vis perfect garen in een blok ijs, zonder dat het ijs smelt. Ook een luchtige soufflé, versgebakken brood zonder korst of boterzachte pulled pork gegaard in slechts 2,5 uur (70% tijdwinst!) kunnen gemakkelijk en snel worden bereid in de Dialog oven.
Koken met sterren
Tijdens de officiële lancering van de Dialog oven in Amsterdam, bereidden Michelin 2-sterrenchefs François Geurds (FG restaurant), Onno Kokmeijer (restaurant Ciel Bleu) en Erik van Loo (restaurant Parkheuvel) fantastische nieuwe gerechten uit de Dialog oven. De Dialog oven ontving de red dot award (2018) voor Design en is onderdeel van de Generatie 7000: Miele’s compleet nieuwe lijn keukenapparatuur.