Programma Gastvrij Rotterdam 2024: dit is er te doen

Gastvrij Rotterdam

Programma Gastvrij Rotterdam 2024: dit is er te doen

Gastvrij Rotterdam op 23 t/m 25 september is dé vakbeurs voor horecaprofessionals. Dit jaar barst het programma weer van de wedstrijden, masterclasses, proeverijen en netwerkbijeenkomsten. Interessant voor iedere professional: of je nu sommelier, chef of manager bent. Het programma staat nu online. Registreer hier voor tickets!

Lees meer over het programma

Wedstrijden

Gastvrij Rotterdam host vele culinaire wedstrijden en finales. Laat je verrassen door (nieuwe) getalenteerde chefs die live strijden om felbegeerde titels. De wedstrijden zijn een unieke kans voor nieuw talent om hun stempel te drukken op de culinaire wereld, waaronder:

  • De Nederlandse finale van Bocuse d’Or
  • De voorrondes van de HANOS Gouden Koksmuts
  • Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs
  • Euro-Toques Jonge Keukenhelden en Het Glazen Kalf
  • The Green Chef’s Hat
  • En meer (o.a. Wijnvrouw van het Jaar)

 

Paviljoens

Dit jaar zijn er vijf themapaviljoens tijdens Gastvrij Rotterdam. Elk paviljoen heeft zijn eigen programma, aansluitend op het thema: van workshops en kenissessies tot proeverijen. De vijf themapaviljoens zijn:

  1. Plant-Based Pavilion
  2. Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen
  3. Cocktail Promenade
  4. The Beer Xperience
  5. Wine & Fine Food

 

Lees meer over de paviljoens

*Tekst gaat verder onder de foto.
Gastvrij-Rotterdam-beurshal

Over de NL finale van Bocuse d’Or

Op maandag 23 september vindt deze finale plaats in de Bocuse d’Or wedstrijdArena op de beursvloer van Gastvrij Rotterdam. Vier chefs hebben zich na een strikte selectieronde geplaatst voor de finale en zullen strijden om de felbegeerde plek in de Europese finale van Bocuse d’Or in 2026:

  • Jos van der Noll, Le Nord (Bilthoven), finalist Bocuse d’Or Nederland 2023
  • Mark Captein, Orangerie De Pol (Doetinchem), finalist Bocuse d’Or Nederland 2023
  • Jet Loos, Flore** (Amsterdam), winnaar van de S.Pellegrino Young Chef Academy 2022-2023 en deelnemer aan de wereldfinale van deze topwedstrijd in 2023
  • Jordy van Straalen, Jofel aan den IJssel (Capelle aan den IJssel), winnaar Het Glazen Kalf 2023
Lees meer over de kandidaten in ons artikel: Dit zijn de vier Nederlandse finalisten van Bocuse d'Or.
Artikel delen