Horecateams kunnen zich tot 8 oktober 2023 inschrijven voor de wedstrijd Leukste Horecateam van Nederland. De verkiezing is wordt georganiseerd door de Week van de Horeca en de uitreiking is in november tijdens de Gastvrijheidstop. Het team Van Rossum Woerden won vorig jaar de verkiezing.
Voor de derde keer wordt de verkiezing van Het Leukste Horecateam van Nederland georganiseerd. Horecazaken kunnen zichzelf kosteloos aanmelden via de website van de Week van de Horeca en middels een creatieve inzending laten zien waarom zij als finalist gekozen moeten worden door juryleden Milo Berlijn en Patrick Treichl. Aanmelden kan tot 8 oktober 2023.
Om leerlingen van horecaopleidingen actiever te betrekken in het werkveld, nemen studenten van verschillende horecaopleidingen door Nederland ook deel in de jury.
De tekst gaat verder onder de foto.
De eerste editie van de Week van de horeca vond plaats in 2019, toen nog de Nationale Horecadag. Inmiddels is het initiatief uitgegroeid tot de Week van de Horeca, die elk jaar plaatsvindt in september. Gedurende de Week van de horeca worden er door heel Nederland workshops en kijkjes achter de schermen gegeven, met als doel te laten zien hoe leuk, leerzaam en divers werken én studeren in de horeca is. Elk horecabedrijf kan kosteloos deelnemen aan het initiatief, waarbij de organisatie deelnemers helpt in het creëren van zichtbaarheid voor potentiële nieuwe medewerkers.
“Het is geweldig om te zien hoe de horecabranche zich elk jaar weer gezamenlijk inspant om de prachtige facetten van onze branche naar buiten uit te dragen. Van de SVH Meestertour met nieuwe horecatalenten, tot de gezamenlijke aftrap op Gastvrij Rotterdam. Dankzij deze landelijke krachtenbundeling laten wij zien hoe mooie onze branche is én werken we aan het behoud onze huidige horecatalenten”, aldus initiatiefnemer Lennart Maas.
Edwin Vlek, FNV Horeca: “De krachtenbundeling die is ontstaan door de Week van de horeca is mooi en inspirerend, maar ook hard nodig. Met dit initiatief laten we als sector zien waarom werken en studeren in de horeca zo geweldig is én zetten wij alle huidige horecaprofessionals in de spotlight, want zonder hun passie en inzet geen horeca.”
De tekst gaat verder onder de foto.
Robert Melaard van Gastvrij Rotterdam: “Het is afgelopen jaren logisch en goed gebleken om de start van de Week van de Horeca samen te laten vallen met de opening van onze jaarlijkse vakbeurs voor horeca in september. Samen bereiken we meer dan ieder initiatief apart. Met het stimuleren van de instroom in de sector en het inzetten op het behoud van talent creëren we met alle partners van zowel Gastvrij Rotterdam als van de Week van de Horeca veel synergie.”