Stayokay keert terug naar de provincie Noord-Brabant. Per 1 februari heeft Nederlands grootste hostelketen de exploitatie van het Blue Collar Hotel in Eindhoven overgenomen. Deze vestiging is het 21ste hostel van Stayokay in Nederland.
Marijke Schreiner, algemeen directeur van Stayokay Hostels: “Eindhoven stond al langere tijd hoog op onze wensenlijst als locatie om een hostel te openen. We zijn heel blij dat we onze gasten nu ook in Eindhoven een fijn verblijf kunnen aanbieden. Ons nieuwste hostel staat op Strijp-S, een uniek en karaktervol gebied binnen de stad.”
Hoewel het hotel aanvullend ook hostelkamers zal krijgen, blijft de sfeer en het karakter van het Blue Collar Hotel behouden. Marijke Schreiner zegt hierover: “Er is een prachtig concept neergezet door Bart en Sis van den Dijssel en hun team. Het is onderscheidend en aansprekend voor vele nationale en internationale gasten. Deze sfeer zal het ook blijven ademen onder de vlag van Stayokay.”
Bart en Siska van den Dijssel, oprichters van het Blue Collar Hotel, geven met een gerust hart het stokje over aan Stayokay. “Na 10 jaar met hart en ziel gewerkt te hebben aan het succes van het Blue Collar Hotel dragen we nu met plezier, maar ook een beetje met pijn in ons hart, het hotel over aan Stayokay. We zijn ervan overtuigd dat Stayokay er als geen ander voor kan zorgen dat het laagdrempelig blijft en een plek voor iedereen.”
*Tekst gaat verder onder de foto's van Stayokay Hostel Eindhoven.
Stayokay neemt een lopende exploitatie over en zal in 2024 gefaseerd een aantal aanpassingen doen. Zo worden er meer bedden toegevoegd en zal de naam Stayokay zichtbaar worden. Het unieke bar/restaurant concept op de begane grond blijft de naam Blue Collar dragen en zal ook in de toekomst een plek blijven waar, naast hostelgasten, ook de inwoners van Eindhoven en ver daarbuiten welkom zijn voor een lunch of borrel. Ook vergaderen en feesten blijft tot de mogelijkheden behoren.
De overname van het Blue Collar Hotel past binnen de groeistrategie van Stayokay om op meer plekken in Nederland betaalbare en duurzame accommodaties aan te bieden. Dit kan door overname van bestaande ho(s)telexploitaties, maar ook door het herontwikkelen van vastgoed dat op dit moment een andere bestemming heeft.