De 36-jarige Thomas Kuiper is aangesteld als F&B Director van het Amstel Hotel. Hij is verantwoordelijk voor alle horeca- en f&b-activiteiten binnen het iconische Amsterdamse vijfsterrenhotel. Onder zijn leiding en met een nieuwe, vooruitstrevende strategie, wordt het Amstel Hotel hét toonbeeld van luxe, grandeur en koninklijke elegantie.
Kuiper komt van het Four Seasons Resort O’ahu Hawaii waar hij werkzaam was als assistent f&b director. Na onder meer twaalf jaar bij de high-end hotelketen te hebben gewerkt, keek Kuiper uit naar een nieuwe uitdaging. Hij verruilde het warme Hawaii voor het koude Nederland om hier met een hedendaagse visie de f&b van het Amstel Hotel onder handen te nemen. Want áls hij het Four Seasons zou verruilen, moest het voor een tophotel zijn. De ‘Grande Dame’ stond hoog op zijn verlanglijstje.
Kuiper: ‘Het Amstel Hotel krijgt het komende jaar de aandacht die ze verdient en daar hoort hoogwaardige horeca en f&b bij. Aan mij de taak om met een moderne visie een nieuwe strategie uit te stippelen. Ik ben aangesteld om samen met de chef-kok vernieuwing te brengen en ervoor te zorgen dat het Amstel Hotel deel uitmaakt van de culinaire top. Zo wordt het restaurant toegankelijker voor Amsterdammers en er gaat een frisse wind door de bar, banqueting en roomservice. Natuurlijk allemaal in lijn met, en passend bij de “Grande Dame” van Amsterdam.’
Het Amstel hotel ondergaat het komende jaar een grondige verbouwing, om te transformeren naar een luxe toevluchtsoord waar excellente service, hoogwaardige f&b en exceptionele hotelkamers gasten van over de hele wereld trekken, maar ook uit de stad. Het hotel zal tijdens de verbouwing open blijven.