advertorial

Vincenzo Capuano opent restaurant in Amsterdam: 'Pizza is mijn erfgoed'

Nordcap Nederland - Vincenzo Amsterdam

Vincenzo Capuano opent restaurant in Amsterdam: 'Pizza is mijn erfgoed'

Aan de Herengracht in Amsterdam opende deze zomer Pizzeria Vincenzo Capuano, een nieuw Italiaans restaurant met diepe Napolitaanse wortels. Vincenzo Capuano, een pizzaiolo in hart en nieren, groeide op in een familie die al drie generaties lang pizza's bakt. Zijn missie? De authentieke smaak en passie van Napels delen met een internationaal publiek.

"Mijn verhaal begint bij mijn vader en grootvader," vertelt Vincenzo. "Pizza maken zit in ons bloed. Ik begon al jong in de pizzeria en leerde de kneepjes van het vak in Italië, maar ook tijdens mijn werkervaringen in het buitenland." Die ervaring bracht hem ertoe zijn eigen merk te starten. Inmiddels is Vincenzo Capuano een gevestigde naam met meer dan 30 restaurants wereldwijd. "Ons concept is om onze gasten onze visie op de pizza te laten ervaren en te zorgen dat ze zich bij ons thuis voelen."

De keuze voor Amsterdam was logisch, zegt Vincenzo. "De stad is internationaal en innovatief, en er is veel waardering voor kwaliteit en ambacht." Zijn nieuwste locatie, een ruim pand met een open terras aan de gracht, biedt niet alleen een schilderachtige setting, maar ook de ideale sfeer voor een Italiaanse eetervaring.

Sleutelrol

In het hart van de pizzeria staan twee Moretti Neapolis-ovens, geleverd door Bouter partner van Nordcap Nederland. Deze ovens spelen een sleutelrol in Vincenzo’s succesformule. "Buiten Italië gebruiken we altijd ovens die elektrisch werken in plaats van op hout," legt hij uit. "De Neapolis-oven geeft dezelfde resultaten: een perfect knapperige korst en de luchtigheid die je van een Napolitaanse pizza mag verwachten."

De keuze voor de Neapolis-oven ging niet alleen over kwaliteit. "Het is een gebruiksvriendelijke oven, wat belangrijk is als je een consistente standaard wilt garanderen in een drukke omgeving. Bovendien geeft het ons de flexibiliteit om overal dezelfde smaakbeleving te bieden, zelfs buiten Italië. In drie woorden samengevat: kwaliteit, eenvoud en efficiëntie."

*De tekst gaat verder onder de afbeeldingen in het groene kader.

Pizza-oven-Vincenzp-Amsterdam
De Neapolis-oven van Vincenzo Amsterdam

Over Nordcap Nederland

NordCap Nederland is expert op het gebied van koel-, spoel- en warmtetechniek, met een compleet assortiment voor de gastronomie, catering-, horeca- en winkelinrichting. De producten van NordCap zijn van internationale premiummerken, waaronder MorettiForniAlpeninoxNuovairIDEAL AKE en FogalInteresse? Plan vrijblijvend een afspraak in ons NExC NordCap Experience Center in Waddinxveen.

Lees meer

Lovende reacties

Op de menukaart schitteren bekende klassiekers zoals de Margherita, die Vincenzo vol trots "de koningin van alle pizza's" noemt. Maar zijn persoonlijke favoriet blijft de Provola e Pepe, een pizza waarmee hij de wereldkampioenschapstitel won. "Elke pizza heeft voor mij een speciale betekenis," zegt hij. "Misschien is dat de reden dat ze zo in de smaak vallen bij onze gasten."

In Amsterdam zijn de reacties hartverwarmend. "Natuurlijk blijft de Margherita, zoals in al onze buitenlandse vestigingen, het meest populair, maar we krijgen ook lovende reacties op onze andere pizza's."

*De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Pizza-uit-de-oven-Vincenzo-Amsterdam
Pizza's van Vincenzo Amsterdam

Trots

Hoewel Vincenzo met de Herengracht een droom heeft waargemaakt, kijkt hij verder vooruit. "Ik heb veel projecten lopen; we blijven ons ontwikkelen. Zo hebben we in Napels, op de Riviera di Chiaia, onlangs ‘Don Vince’ geopend, een trattoria die is opgedragen aan mijn grootvader Enzo en zijn recepten, met onder andere een pizza in ‘ruota di carro’-stijl. Die moet je eens proeven."

Voor nu is hij vooral trots op wat hij hier heeft neergezet. "Ik laat gewoon mijn passie voor pizza en mijn liefde voor mijn vak zien door mijn ervaringen te delen. Ik blijf mezelf, en blijkbaar waarderen mensen dat. Gelukkig heb ik volgers van alle leeftijden, van kinderen tot volwassenen. Wat me met trots en ontroering vervult, is de enorme waardering die ik ontvang, vooral van kinderen."

Vincenzo-Amsterdam-Interieur6 Vincenzo-Amsterdam-Interieur5
Artikel delen