Een nieuwe horecazaak openen is spannend, máár er komt ook veel bij kijken. Neem bijvoorbeeld de inrichting, waaraan veel specifieke eisen hangen voor de veiligheid, hygiëne én fijne werkomgeving. Daarom zetten we hieronder de belangrijkste zes punten op een rij waar je rekening mee moet houden.
Hygiëne is in elke horecazaak superbelangrijk. Daarom moet elk bedrijf voldoen aan de zogenaamde HACCP-richtlijnen.
Tips:
Een gezonde werkomgeving valt en staat met goede ventilatie die de ophoping van geuren en dampen voorkomt.
Eisen:
Een veilige en toegankelijke omgeving is verplicht. Hieronder volgen de belangrijkste eisen.
Brandveiligheid:
Toegankelijkheid:
Verplicht in elke horecazaak: toiletten. Er zijn een aantal punten om rekening mee te houden.
Regels:
Door een opslagruimte efficiënt in te delen, houd je het overzicht én voldoe je aan de voedselveiligheideisen.
Tips:
Houd rekening met omwonenden en de regelgeving rondom geluidsoverlast.
Voorzieningen:
Controleer altijd de gemeentelijke regelgeving en laat je adviseren door een specialist in horecavergunningen om zeker te zijn dat je aan alle eisen voldoet