Welke kansen biedt AI in de horeca? 'Nu al tot 40% minder waste'

AI in de horeca

Welke kansen biedt AI in de horeca? 'Nu al tot 40% minder waste'

Kunstmatige intelligentie en de horeca, gaat dat samen? De kenners weten het zeker. Met AI kun je tijd en geld besparen, én creatiever zijn in de keuken. “De nieuwe generatie chefs gebruikt de AI-tools al voor het bedenken van recepten.”

 

Tekst: Niels van Laatum

 

AI-expert Jim Stolze legt uit dat generatieve AI de vorm van kunstmatige intelligentie is die nu baanbrekend is. “Eerst leerden we de computers hoe het moest en hoe het beter kon. Dat gebeurt op zich nog steeds. Maar nu is machine learning in de volgende fase beland: wat écht revolutionair is, zijn tools die volautomatisch content creëren. Tekst, maar ook spraak en beeld. Veel mensen, zeker met een kantoorbaan, zien dat dingen dankzij AI slimmer gedaan kunnen worden.

Verder lezen?

Meer over de kansen van AI in de horeca lees je via de Entree Digitaal App. Verder lees je nog meer exclusieve artikelen, die alleen beschikbaar zijn voor Entree-abonnees. 

Ga naar Entree Magazine Digitaal

Artikel delen