Zo structureert Ronald Spijker van Brownies&downieS zijn keukens

Brownies&Downies

Zo structureert Ronald Spijker van Brownies&downieS zijn keukens

Het digitaliseren van je keukenprocessen is makkelijker dan het lijkt, vindt horecaondernemer Ronald Spijker. Samen met zijn dochter runt hij twee vestigingen van Brownies&downieS, waar hun sociale hart én liefde voor eten en drinken samenkomen.

Bij het gezin Spijker draaide vroeger alles om eten. Nog steeds trouwens. Dat vader Ronald en dochter Pernilla samen een horecazaak openden, was dus geen grote verrassing. Pernilla was als vaste gast van Brownies&downieS in Zwolle razend enthousiast over het concept. Ronald werkte jarenlang in de foodservicebranche en was toe aan een nieuwe uitdaging. Samen stapten ze vijf jaar geleden in een nieuw avontuur.

'Zo tof en dankbaar om hen te kunnen begeleiden en tegelijkertijd een horecazaak te runnen'

“Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt krijgen bij Brownies&downieS in het kader van dagbesteding de kans om zich te ontwikkelen. Zo tof en dankbaar om hen te kunnen begeleiden en tegelijkertijd een horecazaak te runnen,” licht Ronald toe. In 2019 opende hij samen met Pernilla een vestiging in Harderwijk, in het najaar van 2023 volgde een tweede locatie in Ede.

Digitale keukenhulp

Behalve voor allerlei varianten van brownies, kunnen gasten in de zaken terecht voor goedgevulde boterhammen, (maaltijd)salades en andere mooie ontbijt- en lunchgerechten. Ronald: “Onze menu-items vragen niet om ingewikkelde bereidingstechnieken of jarenlange keukenervaring. Niveau 4 is dus niet een harde eis voor onze koks. Sowieso is het lastig om aan geschoolde koks te komen in deze tijd. Maar structuur en consistentie zijn natuurlijk wel erg belangrijk. Drie jaar geleden zijn we daarom gestart met de Kitchen Manager van Horeko, een superhandige digitale hulp voor in de keuken."

"De formule van Brownies&downieS tipte ons over het systeem. We waren meteen om. We gebruiken het systeem onder andere voor het afvinken van HACCP-taken, het opzoeken van receptuur en bijbehorende foto’s en video’s van de presentatie, en de houdbaarheidslabels van de mise-en-place.”

Lees meer informatie over Horeko

Toegankelijk systeem

Ronald is erg te spreken over Horeko: “Geen onleesbare labels meer, of gedoe met receptenblaadjes die vet of nat worden. En het systeem is een goede geheugensteun voor de HACCP-taken, die worden nog beter nageleefd dan voorheen.” Ook het gebruiksgemak bevalt hem goed: “Als je kunt lezen, kun je werken met Horeko. Ook sommige van onze mensen met een beperking gebruiken het weleens.”

Ronald zag niet op tegen de digitalisering van zijn bedrijfsvoering. “Natuurlijk is het even wennen, voor de één iets meer dan de ander. Maar de toegankelijkheid is – mede - de kracht van dit systeem. Sterker nog; ik had vanaf dag één al wel met Horeko willen werken.”

Artikel delen