Anastasios Metaxas is nieuwe chef van Restaurant BREDA in Amsterdam

Chef Anastasios Metaxas Restaurant BREDA

Anastasios Metaxas is nieuwe chef van Restaurant BREDA in Amsterdam

Restaurant BREDA kondigt hun nieuwe chef aan: Anastasios Metaxas. Na ruim een jaar gewerkt te hebben als sous-chef, groeit hij nu door als chef de cuisine. Metaxas is een creatieve chef, die veel bezig is met het bedenken van nieuwe gerechten en kookt met respect voor de natuur.

Signatuur

Metaxas focust op lokale producten en creëert gerechten die visueel aantrekkelijk zijn en puur smaken. "Ik laat mij inspireren door de verschillende seizoenscycli en kook met respect voor de natuur”, zegt de chef. Seizoensgroenten en pure smaken staan centraal in zijn gerechten en dat sluit aan bij de filosofie van Restaurant BREDA, waarbij uitsluitend Hollandse producten worden gebruikt. 

Creatieve kracht

Metaxas is creatief en veel bezig met het ontwikkelen en uitdenken van nieuwe gerechten. Hij brengt dan ook een reeks aan keukenervaring met zich mee naar Restaurant BREDA. Nadat hij als leerling aan de slag ging bij restaurant Geranium*** in Kopenhagen, vervolgde hij zijn carrière bij The White Room* in Amsterdam en groeide hij door als junior sous-chef bij Wils* in Amsterdam. Na ruim een jaar als sous-chef te hebben gewerkt bij Restaurant BREDA, wordt hij nu chef de cuisine.

Bij BREDA wil hij zijn kennis laten terugkomen in nieuwe gerechten, zonder hierin voorbij te gaan aan de identiteit van het restaurant. “Ik koos voor BREDA vanwege de filosofie en kijk op gastronomie. BREDA staat voor simpele en substantiële gerechten met karakter en bijzondere smaken. Die filosofie wil ik voortzetten”, zegt hij.

*De tekst gaat verder onder de foto.

Gerecht-Restaurant-BREDA
Gerecht Restaurant BREDA

Discipline en plezier

Hoewel het in de keuken draait om de ontwikkeling van nieuwe en smakelijke gerechten, vindt Metaxas het net zo belangrijk dat zijn team blij is. “De keuken is een omgeving waar je met discipline en respect voor elkaar werkt, maar het is ook een ruimte voor plezier, vrijheid en groeikansen. Samen streven we elke dag naar het beste resultaat en bezorgen we gasten een onvergetelijke ervaring. Daar moet je een hecht team voor zijn. Duurzaamheid zit wat dat betreft net zo goed in de omgang met mijn team, als in wat er op het bord ligt.”
Artikel delen