Tom Hamaekers en Ricky Quaaden openden in het bruisende centrum van Maastricht Bar Nola. Het restaurant ligt naast Hamaekers andere horecazaken, Café van Bommel en Basilica, en biedt een totaalbeleving waarin luxe centraal staat. Met een vleugje Moulin Rouge en invloeden van wereldsteden als Londen, New York en Parijs zetten de ondernemers iets unieks neer in de Limburgse stad. Bekijk de foto's onderaan dit bericht.
Tekst: Madelief de Weerd
Foto's: Guy Houben
Het concept van Bar Nola draait volgens ondernemer Tom Hamaekers om verfijning en elegantie. Hij vertelt: "De naam “Nola” verwijst naar de vrouw die het horecalandschap bepaalt. Zij is de trendsetter. Degene die beslist waar zij en haar gezelschap uit eten gaan." Deze gedachte komt tot uiting in het menu, de sfeer én het interieur, dat is ontworpen door Hans Kuijten. Aan elk detail is gedacht.
Gasten worden hier volledig in de watten gelegd, of het nu gaat om een cocktail, een 'old world wine' of een luxe spirit. De menukaart is divers, met klassiekers die chef-kok Hein de Coo een eigen twist gaf: denk aan sushi met verrassende smaken, confit de canard en natuurlijk verse oesters. En het blijft niet alleen bij eten: het diner kan zomaar overgaan in een feestje. Elke vrijdag en zaterdag staat er een dj te draaien die volgens Hamaekers kan inspelen op het moment.
*Tekst gaat verder onder de foto.
Net als aan het menu is er ook aan het interieur veel aandacht besteed. Alles is tot in de puntjes uitgewerkt, van de gouden trap naar het toilet tot de eilandbar met roze blad en stijlvolle barkrukken. Warme chocoladebruine plafonds, bordeauxrode accenten en groene stoelen geven de ruimte een Parijse uitstraling.
De grote wijnkast met exclusieve dranken en de mix van luxe materialen – zoals dik behang, zacht tapijt en houten details – creëren een warme, chique sfeer. Hamaekers licht toe: “Elke hoek van Bar Nola ademt elegantie en comfort, waardoor gasten zich meteen thuis voelen. Met deze inrichting wil ik de totaalbeleving versterken en ervoor zorgen dat een bezoek aan Bar Nola meer is dan een avondje uit."