

Petite geopend in Sint-Oedenrode: nieuwe bistro, wijnbar en hotel
Casimir Evens en Lotte Bloem, de eigenaren van Odille* in Sint-Oedenrode, openden onlangs de deuren van Petite Bistro bar & Boutique hotel. Het concept combineert een bistro, wijnbar, twee luxe suites én een boardroom voor bijeenkomsten. Hiermee wil het koppel een totaalbeleving bieden aan gasten van gastronomie en gastvrijheid. Bekijk de foto's onderaan dit bericht!
Foto's: o.a. Robert Koelewijn Fotografie
Concept
Petite Bistro bar & Boutique hotel is gevestigd in een statige villa Aan de Markt in Sint-Oedenrode, schuin tegenover restaurant Odille. Het monumentale pand is met respect voor de originele staat gerenoveerd. De bistro biedt plaats aan veertig gasten en de wijnbar voor twintig gasten. De twee suites kunnen worden geboekt voor 200 euro (suite) en 250 euro (royal suite) per nacht. Voor zakelijke bijeenkomsten is er een boardroom beschikbaar met ruimte voor twaalf personen.
*Tekst gaat onder de afbeelding verder.

Culinaire invulling
Voor de culinaire invulling van Petite stelden Evens en Bloem een sterk team samen. Johan van Groeninge, oud-leermeester van Evens, leidt de keuken. Leon Aben krijgt de rol van manager en wine director. Het menu is gericht op shared dining met klassieke bistrogerechten. Gasten kunnen er terecht voor een klein hapje óf voor een uitgebreid diner. Hiermee hoopt het koppel een brede doelgroep aan te spreken.
"Alles draait om bistronomie: een ontspannen en gastvrije sfeer, waarin een eerlijke keuken centraal staat", vertelt het koppel. "We werken met mooie producten uit de Meierij en combineren deze met een zorgvuldige selectie van Europese wijnen, inclusief exclusieve wijnen van eigen bodem."





.jpg)
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen