Gepubliceerd op: 26 februari 2025
Begin februari opende in het centrum van Bussum Chào Pizza, een nieuw horecaconcept waarin de Italiaanse en Vietnamese keuken elkaar ontmoeten. De zaak is een initiatief van broers Tom en Toa Han en ondernemer Rogier Wijnands, die met hun gedeelde passie voor pizza en hun Vietnamese achtergrond een unieke fusie creëerden. Bekijk foto's van het restaurant onder dit bericht.
Interieurontwerp: Studio Matiik & OST
Fotografie: Wianne Zwart
De ondernemers deden hun eerste horeca-ervaring op in een pizzeria, waar de liefde voor het vak ontstond. Hoewel hun carrière hen later buiten de horeca bracht, bleef de droom van een eigen zaak bestaan. Na talloze gesprekken en ideeën ontstond Chào Pizza: een plek waar Napolitaanse pizza’s worden gecombineerd met Aziatische smaken.
Het menu combineert traditionele Napolitaanse pizza met innovatieve Aziatische invloeden. Zo staat Pizza Nâm op de kaart: een pizza met ricottacrème, gerookte Provola di Agerola, oesterzwam, shiitake en miso. Of Pizza Chào waarin bò kho (een Vietnamese stoof van gekruid rundvlees), Thaise basilicum en aangemaakte wortel verwerkt zit.
Die mix van Napolitaanse en Aziatische invloeden komt ook terug in het interieur. Het design combineert de minimalistische, rauwe sfeer van Vietnamese streetfood met de levendige kleuren en warmte van de Italiaanse cultuur. Zo ontstaat een eigentijdse setting waarin beide werelden op natuurlijke wijze samensmelten. Studio Matiik & OST is verantwoordelijk voor het interieur van Chào Pizza.