Dansgelegenheid Danzig is in een heel nieuw jasje gestoken. Een ander concept, een nieuwe horecazaak, D Cuisine Den Haag is nu geopend. Het iconische pand aan de Lange Houtstraat 9 was al 20 jaar een begrip in de Haagse horeca onder de naam Danzig.
De laatste 8 jaar zijn Michiel en Valerie Meininger eigenaren geweest van het goedlopende danscafé Danzig, midden in het centrum van de stad. Iedereen in Den Haag kent het bedrijf en heeft hoogstwaarschijnlijk wel eens zelf op de dansvloer gestaan. Dat het bij de Haagse geschiedenis hoort, is één ding dat zeker is. Half maart gingen ook de deuren van Danzig op slot vanwege het coronavirus en de maatregelen die werden getroffen voor de horeca en het nachtleven. Wat gaan we doen? Dat vroegen de eigenaren zich af. "Schoonmaken, poetsen, klussen, onszelf bezig houden en hopen dat dit niet te lang gaat duren." Eind april 2020 werd het na het sluiten van de horeca vanwege het coronavirus duidelijk voor de eigenaar dat het nachtleven nog lang niet terug zal komen zoals voorheen. Er moest een nieuw plan komen voor de gelegenheid.
Ondertussen heeft Michiel altijd een droom gehad. En voor hem de enige echte droom betreft een horecazaak. Een hoogwaardig restaurant met nachtclub (als het allemaal weer mag) zoals je ze ook ziet in Barcelona, Madrid, New York etc. Internationale allure en een above and beyond uitstraling waar het allemaal klopt. Het roer moest om, en dit was de juiste tijd om te gaan veranderen. Van maandag op dinsdag was de keuze gemaakt.
Alle plannen werden in gang gezet en de juiste mensen werden erbij betrokken. Zo ook Executive Chef Miljo Weimar (voormalig Executive chef van MaMa Kelly Den Haag & Amsterdam) en zijn vrouw Sophia Kahtane die al jaren volledige creatieve processen en training van personeel begeleidt aan de voorkant van verschillende horecazaken in binnen en buitenland. Samen hebben zij een hoop horeca kennis op hun naam staan en zijn ze als koppel verantwoordelijk voor de gehele opstart van het horecabedrijf.
Sophia & Miljo werden meteen enthousiast toen Chiel & Valerie begonnen te vertellen over de plannen, maar ook de doorstart die ze samen in gedachten hadden. Na enkele gesprekken en wat ideeën op papier van het ondernemende koppel naar de eigenaren toe is er zonder moeite een mooie samenwerking geboren. Alle afdelingen werden getackeld en besproken om van een danscafé en groot begrip in Den Haag ineens een hoogsegment horecazaak te maken; D Cuisine & D Café.
Het lijkt zo makkelijk vanaf de buitenkant, eventjes een horecazaak en dus ook verdienmodel omgooien. Niet te vergeten dat we nog steeds midden in een covid-19 samenleving zitten."Drie maanden lang hielden we ons vooral bezig met alle verbouwingen, voorbereidingen rondom de backoffice, wat voor een soort keuken gaan we draaien en neerzetten, proef-koken van alle gerechten die Miljo bedacht, werven en trainen van het personeel aan de voorkant, marketing, branding, communicatie strategieën bedenken en uitrollen, website laten bouwen, DNA van het bedrijf bepalen etc. Leveranciers en ga zo maar door."
"Vaak worden de kleine details vergeten of achterwegen gelaten, omdat ze geld kosten maar juist dat maakt het verschil. Overal is over nagedacht en gelukkig zien en voelen onze gasten dat ook. Het hele Interieur is ontworpen door Ilse van Stoltz van West Egg Creatives, alle marmeren tafels, barblad, keukenblad, natuursteen onder de bar zijn verzorgd door Solid Nature, volledige metamorfose was onderleiding van de eigenaar zelf Michiel Meininger die een unieke noch stijlvolle smaak heeft en precies weet wat er moest gebeuren."
"Maandag 10 augustus gingen we dan eindelijk om 16:00 open. De hele stad heeft het er over. Horeca Den Haag is nieuwsgierig en verbaasd dat we in een korte tijd een totaal andere zaak hebben neergezet waar je samen vanaf nu iedere dag terecht kunt waanzinnig goed eten uit de Franse-Aziatische keuken. Dineren met klasse, in een pand waar iedereen u tegen zegt. Met een service en gastvrijheid van internationaal niveau en een beleving zoals je die alleen in het buitenland tegenkomt."