De beste restaurants van Eindhoven: 10 op een rij

Beste Restaurants Eindhoven - Header

De beste restaurants van Eindhoven: 10 op een rij

Ook dit jaar heeft Michelin weer de beste restaurants uit Eindhoven opgenomen in de gids. Van een skylounge met uitzicht over de stad en een restaurant gevestigd in een voormalige boerderij, tot de moderne Franse keuken en innovatieve Chinese keuken. In de lichtstad van Nederland blinken een aantal restaurants uit. Welke dit zijn lees je hieronder!

1. Wiesen*

In 2010 openden Yuri en Jessie Wiesen restaurant Wiesen in Eindhoven. Daarvoor werkte chef Yuri Wiesen onder meer bij Hostellerie van Gaelen, De Lindehof en De Acht Zaligheden. In 2014 ontving het restaurant zijn eerste Michelinster. De keuken van Wiesen, gevestigd op de Kleine Berg, staat bekend om het gebruik van mooie, eerlijke producten en de nadruk op passie en creativiteit. Patron cuisinier Yuri Wiesen is goed in klassieke kooktechnieken, wat terug is te zien in zijn verfijnde sauzen. Hij geeft bekende smaken een boost met moderne ideeën en kleine aanpassingen. In een intieme ambiance kunnen gasten genieten van de keuken met Franse invloeden, zoals bijvoorbeeld kreeft geserveerd met bolletjes cavaillon meloen, een vadouvansausje en een kletskop van pittige sesam.

 

2. Zarzo*

Adrian Zarzo Habraken, geboren in Valencia, is zowel eigenaar als chef van onder andere Zarzo in Eindhoven. Met een scherp oog voor de wensen van zijn gasten, presenteert hij eigentijdse, vooruitstrevende gerechten met een knipoog naar de traditionele Spaanse keuken. Zijn culinaire creaties, die verrassende combinaties bevatten, weten de gasten te boeien. Michelin omschrijft het zelfs als een bereiding met temperament. Zarzo biedt een uitgebreide selectie wijnen aan, afkomstig van alle uithoeken van de wereld.

3. Umami by Han 

Social dining in combinatie met de moderne Aziatische keuken omvat het concept van het restaurant Umami by Han van chef Han Ji. De levendige smaken van de gerechten, bereid volgens Japanse, Chinese, Thaise, Indonesische of Vietnamese methoden met een westerse twist, beloven een unieke ervaring. De chef-koks van Umami by Han streven ernaar de grenzen van smaak en presentatie te verleggen, waarbij elk aspect is ontworpen om zintuigen te prikkelen. 

4. Goyvaerts 

Restaurant Goyvaerts is te vinden in DomusDela, een voormalig kloostercomplex waar ook onder andere hotel Mariënhage zit. Het restaurant is van de drie broers Jip, Yelle en Jesse Goyvaerts, allen hebben zij de Cas Spijkers Academie gevolgd en ze zijn ook eigenaar van restaurant Victoria by Goyvaerts. Het restaurant is te vinden in De Refter van het pand en heeft een open keuken waar internationaal georiënteerde gerechten met Franse culinaire invloeden bereid worden. Gasten kunnen kiezen uit 3- tot 7-gangendiners, of à la carte bestellen. Gerechten van de kaart zijn onder andere tarbot met pompoen en vadouvan, en voor de zoetekauwen: framboos met vanille en witte chocolade.

5. Zuid by Adrian Zarzo

Op twee minuten loopafstand is het broertje van het eerdergenoemde restaurant Zarzo* gevestigd, onder de naam: Restaurant Zuid by Adrian Zarzo. Adrian Zarzo is ook van dit restaurant de eigenaar. Het restaurant aan de Geldropseweg is te omschrijven als een hip en chique restaurant. Gerechten uit de modern Franse keuken worden hier geserveerd. Michelin: "Bij Zuid draait het om een ongedwongen aanpak van gastronomie." 

6. Vane

VANE Restaurant & Skybar bevindt zich op de bovenste verdieping van het NH Collection Eindhoven Centre, gevestigd in de opvallende en lokale bezienswaardigheid van Eindhoven: de Groene Toren. Het restaurant van het hotel biedt een panoramisch uitzicht over de stad en heeft daarnaast ook een hippe cocktailbar en een rooftop lounge mét terras. Executive chef Carlo Chantrel leidt met zijn positieve energie en creativiteit de brigade van VANE. Eenvoud en kwaliteit in combinatie met duurzame producten omvatten de gerechten op het á la carte-menu van het restaurant. 

7. Bistro Sophie

Bistro Sophie is een stijlvolle, warme bistro waar vintage en natuurlijke materialen in het interieur terug te vinden zijn. De met linnen gedekte tafels en de knusse bar creëren een gastvrije ambiance. Dejan Gavrić staat achter de pannen in de open keuken en houdt van mediterrane invloeden. In de keuken wordt uitsluitend gekookt met kwaliteitsproducten. Gasten kunnen kiezen uit het à la carte-menu of zich laten verrassen door het Chef's menu. De internationale wijnkaart is niet te uitgebreid maar wel divers.

8. DOYY

Bij Doyy worden verfijnde gerechten met een klassiek Franse basis en invloeden uit Azië en het Midden-Oosten samengebracht in de keuken. Yavuz Yildirim, eigenaar en gastheer, is opgegroeid in Eindhoven maar heeft roots in Turkije. De naam Doyy staat voor voldoening, dat is waar het restaurant naar streeft. Chef Daan van Lieshout combineert diverse smaken en zorgt voor een prikkelende culinaire ervaring. In dit restaurant worden ambitie en liefde ingezet om elk gerecht zo perfect mogelijk te serveren binnen een gemoedelijke en warme omgeving. Het intieme, bijna barokke decor draagt bij aan de sfeer van het restaurant.

9. Mei Wah 

Sinds 1965 is Mei Wah een begrip in Brabant. Taks en Anouk Yuen, de huidige eigenaren van het Chinese restaurant, vertegenwoordigen inmiddels de derde generatie. De twee hebben het traditionele Chinese restaurant omgevormd tot een eetgelegenheid met waar gasten de échte Chinese keuken kunnen proeven. Niet alleen verrassen zij met eeuwenoude familierecepten, maar ook eigentijdse, innovatieve creaties staan op het menu. Het nieuwe concept wordt aangeduid als Contemporary Chinese Cuisine. Taks Yuen en zijn keukenteam streven naar een hoog niveau met een duidelijke visie: innovatie met respect voor traditie, gericht op smaak en gebruikmakend van verse producten. De moeder van Taks en Anouk Yuen blijft actief in de keuken, waar ze haar familierecepten en unieke technieken doorgeeft aan het team. Mei Wah staat vooral bekend om de dagverse schaal- en schelpdieren en verse vis.

10. De Luytervelde 

Net buiten het centrum, in een voormalige boerderij, bevindt zich restaurant De Luytervelde. Sinds 1992 ontvangt eigenaresse Karin Smits hier gasten. De keuken staat onder leiding van chef Rob van der Veken, die seizoensproducten van het land en uit de zee verwerkt. De keuken wordt het best omschreven als 'modern', met een eigentijdse interpretatie van klassieke smaken. Het interieur van het restaurant is smaakvol ingericht, maar bij mooi weer is het het terras aan de tuin een zeer uitnodigende plek. 

Artikel delen