De Echoput in Hoog Soeren bestaat 70 jaar en opent nieuw restaurant
Ter ere van haar 70-jarig bestaan openen de eigenaren van De Echoput in Hoog Soeren in 2025 een nieuw fine dining-restaurant, dat de culinaire historie van het familiebedrijf een volgend hoofdstuk geeft. Onder leiding van de derde familiegeneratie bouwt De Echoput voort op haar oorsprong met een moderne benadering van wildbereiding en vitale gastronomie. Het nieuwe restaurant komt in het gastronomische hotel, op de plaats van de huidige Wildbar. Het team van De Echoput wordt de komende maanden verder uitgebreid om in het voorjaar het nieuwe restaurant te openen.
Foto's: o.a. Nina Slagmolen
Een nieuw hoofdstuk
“Mijn grootouders startten De Echoput zeventig jaar geleden op deze Koninklijke plek en legden het fundament voor onze culinaire traditie. Mijn ouders ontwikkelden daarna het gastronomische hotel en mijn vader promoveerde met zijn baanbrekende smaaktheorie. Nu zetten we weer een volgende stap,” aldus Lodewijk Klosse, die de derde generatie in het familiebedrijf vertegenwoordigt.
Hotel Gastronomique
Met het nieuwe restaurant zet De Echoput haar positionering als ‘Hotel Gastronomique’ kracht bij. Klosse licht toe: “Het wordt een kleinschalig, exclusief fine dining-restaurant waar we een eigentijdse invulling geven aan onze oorsprong in culinaire wildbereiding. Van het interieur tot de gerechten; alles komt samen in een beleving die duurzame gastronomie ademt en één is met onze prachtige omgeving. Een onderscheidende toevoeging op onze huidige restaurantbeleving en daarmee een extra ‘reason to visit’.”
De opening van het fine dining-restaurant staat gepland voor de eerste helft van 2025, in de ruimte waar momenteel de Wildbar gevestigd is. De bar krijgt een nieuwe plek in het hotel, waar zo een private bar/lounge gecreëerd wordt voor gezelschappen.
*Tekst gaat verder onder de foto.
Het Echoput-team breidt verder uit
Eerder dit jaar werd Peter Paul van den Breemen teruggehaald als executive chef. Hij speelt een sleutelrol in de keukenorganisatie. Lodewijk Klosse: “Peter Paul is een sterke culinaire leider. Zijn visie sluit perfect aan bij onze kernwaarden, en hij bewaakt de kwaliteit en continuïteit binnen onze teams.”
De volgende stap is het aantrekken van een keukenchef en maître-sommelier, die het gezicht worden van de culinaire beleving van het nieuwe restaurantconcept. Er worden op dit moment gesprekken gevoerd met kandidaten.
Over De Echoput
Sinds de oprichting in 1955 staat De Echoput bekend om haar wildbereidingen en wijn-spijscombinaties, midden in de Koninklijke bossen van Kroondomein Het Loo. Onder leiding van de familie Klosse combineert De Echoput een rijke traditie met een vooruitstrevende visie op smaak en duurzaamheid. Het hotel telt 42 hotelkamers, diverse exclusieve zalen, een binnenzwembad, body spa en kookstudio.
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen