Bart de Gans opent de Dessert Club op 23 juli en runt het tot begin septemberr. Per avond is er plek voor zestig gasten. Hij is geen onbekende in de wereld van desserts: hij was winnaar van de Lekkerste Bonbon in 2012 en kandidaat en jurylid bij nationale en internationale vakwedstrijden. Hij
De Gans vertelt: "Het concept bestaat nog niet in Nederland, maar in New York en zelfs op Bali heeft het zich al bewezen. De gasten eten enkel desserts, van hartig tot zoet. Alle smaken, geuren en kleuren komen voorbij. We zorgen voor een perfecte balans en brengen hen soms op het verkeerde been. Zo serveren we als hoofdgerecht een steak gemaakt van chocolade. Door de verschillende smaken heb je totaal niet het idee dat je alleen maar toetjes aan het eten bent maar is het echt een maaltijdvervangend menu."
Hij vervolgt: “De desserts zijn lang niet alleen maar zoet, maar bevatten ook voldoende hartige elementen waardoor we een juiste balans creëren door de avond heen. We maken in de gerechten zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke suikers en zoetstoffen uit de pure ingrediënten. Hierdoor voorkomen we een suikerbom en krijgen onze gasten een variatie aan desserts.” Gasten kunnen er een wijn- of cocktailpairing bij bestellen.
Het eerste menu is inmiddels bekend:
*Vers uit de Noordzee
*Zalfje voor de ruwe huid
*Aardappelen-Groente-Vlees
*De Moestuin
*2 ons fruit per dag
*Goudse kaas
*De Hollandse Meester