De horecazaken krijgen met de naamsverandering niet alleen een nieuw concept, maar ook een nieuwe kaart. Het is niet zo dat alles anders is geworden: zo behouden de Hilversumse en Blaricumse vestigingen hun ruime terrassen en ook de houtoven in de Blaricumse zaak, gaat niet weg. Lodewijk Keulen, mede-eigenaar: “De Eendracht is een bewezen concept, dat goed aansluit op de wens van de huidige gasten, locaties en omgeving. We doen dit juist nu, omdat de huidige situatie ons de tijd heeft geboden deze naamsverandering naar voren te halen.”
“Door de coronacrisis kregen wij, horecaondernemers, de kans om op een andere manier naar onze toekomst te kijken. Daarom besloten we de Jonge Haan en Tafelberg versneld toe te voegen aan het succesvolle concept van De Eendracht. Zo kunnen we bouwen aan De Eendracht en kan het Gooische publiek rekenen op twee mooie nieuwe zaken die nóg meer aansluiten bij hun wensen: een ontmoetingsplek voor iedereen, waar verse producten van lokale leveranciers worden gebruikt.” Zo komen de eieren, kazen en het vlees van boerderij Lindenhoff uit Baambrugge, serveren ze speciaal bier van Oedipus uit Amsterdam en is de friet van Friethoes uit Haarlem.
De kracht van De Eendracht is volgens Lodewijk dat het een huiskamer voor ieder moment van de dag is, waar je altijd goed en betaalbaar kunt eten. “In feite zijn al onze vestigingen een buurtcafé en ‘top’ restaurant in één.” Dat laatste is niet zomaar een loze kreet, want Maik Kuijpers, voormalig chef van sterrenrestaurant De Librije in Zwolle is aangetrokken om de menukaart van de Eendracht te perfectioneren. Ook de beschrijving van buurtcafé komt niet uit de lucht vallen: de inrichting van De Eendracht-vestigingen is het best te omschrijven als industrieel meets huiskamer, mede ingericht door Jonker uit Baambrugge. Lodewijk: “Echt zo’n plek waar je je dagelijkse koffie verkeerd, espresso of muntthee drinkt. Maar waar je ook kunt aanschuiven voor een goede lunch met een zakelijke afspraak. Of juist einde van de middag binnenloopt om met vrienden aan de borrel te gaan. En als je liever gezellig met je gezin een pizza uit de houtoven wil eten, ben je ook van harte welkom. Eigenlijk kan het er allemaal.”
Ook zijn – delen van – beide locaties te huur voor allerlei evenementen en wil Keulen in de toekomst grotere events in deze Gooische vestigingen organiseren, denk aan BBQ Nights én De Eendracht Blaricum Danst. Het Horeca Kantoor is de partij achter De Eendracht en heeft ook Bar Spek in Amsterdam en Tijn Akersloot in Zandvoort.