De nieuwe Bar Kartel - little kitchen, die 13 augustus werd geopend aan de Amsterdamse Overtoom, is geïnspireerd op wereldse gerechten van foodtrucks op buitenfestivals. Oftewel: foodkartels. Bar Kartel haalt die outdoor experience naar binnen. Eigenaren zijn Matthijs van Stapele en Percy Kainama.
De chefs maken in Bar Kartel - little kitchen gerechten van over de hele wereld, waaronder uit Mexico, Amerika, de Cariben, Afrika, Azië en Europa. Van traditionele shared dining gerechten zoals taco’s en shakshuka tot fusion hotdog met merquez en van Indiase curry met Afrikaanse twist tot bananentosti met nougat-chocolade. En van vlees tot vegetarisch en vegan. Op de kaart staat verder een internationale selectie van cocktails, bieren en wijnen.
Later op de avond worden tafels ingeklapt. In het weekend kunnen gasten tot 03:00 uur door en daarna kan er nog gesnackt worden. Bar Kartel – little kitchen heeft namelijk een snackluik achterin het restaurant. De gerechten uit het snackluik worden bereid met ingrediënten die anders in de prullenbak zouden verdwijnen.
Het interieur van Bar Kartel - little kitchen onderteunt het buitengevoel. De outdoor experience wordt gemaakt door een interieur vol planten, foodtruck features, betonlook en de garagedeur. Gasten dineren onder een pergola vol lichtjes, aan de chefs table of in een van de loungehoeken.