Ondernemer en tv-persoonlijkheid Herman den Blijker en Nick Kousemaeker, voorheen chef bij het inmiddels gesloten Las Palmas in Rotterdam, openden begin dit jaar restaurant GOUD in Rotterdam. Rein Rambaldo van De Horecafabriek realiseerde het interieur. Bekijk foto's daarvan (gemaakt door Tess Fluit) onder dit bericht.
De zaak is te vinden op de plek waar voorheen FG Bistro zat. Rambaldo: “Als Rotterdammers iets gaaf vinden, noemen ze dat goud. Een typisch Rotterdams stopwoordje waar Herman graag zijn zaak naar wilde vernoemen. Het restaurant heeft een chique uitstraling met uiteraard veel goud, maar ook messing en green velvet kom je er tegen. Het is een weerspiegeling van de talloze ideeën van Herman den Blijker.”
360-graden bar
Eyecatchers zijn volgens Rambaldo de open keuken en de 360-graden bar waar gasten helemaal omheen kunnen lopen. “En ook gaaf: het barblad is gemaakt van gerecyclede champagneflessen en de chef’s table van gerecyclede Heineken-flesjes.”