De zomer is inmiddels achter de rug en het begint al behoorlijk af te koelen, maar bij deze horecazaken zit je het hele jaar tropisch. Een palmboom centraal in het restaurant, stoelen met panter bekleding of groen geverfde plafonds: je krijgt er bijna het gevoel dat je je bevindt in het Amazonegebied. Wij zetten vijf restaurants op een rij met een tropische horeca-inrichting.
Op de 24ste verdieping van designhotel nhow Amsterdam RAI vind je restaurant Selva. Dit Latijns-Amerikaanse restaurant biedt een topuitzicht over de hoofdstad én is een ode aan het Amazoneregenwoud. De gebruikte kleuren, texturen en patronen weerspiegelen de organische vormen van de Amazone-rivieren. Het resultaat: een gezellige en warme sfeer, waarin gasten zich helemaal onderdompelen in de intense smaken die Latijns-Amerika te bieden heeft. Designbureau El Equipo Creativo is verantwoordelijk voor het interieur.
Broers en horecaondernemers Roy en Mike Poppes openden high end-restaurant SECRET GARDEN in de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam. Tropisch is het restaurant zeker: het plafond hangt vol met planten en er is veel gebruikgemaakt van felle kleuren. Naast drie ruimtes in het restaurant, heeft SECRET GARDEN ook een binnentuin waar bezoekers zich wanen in de tropen. De Bar Lounge heeft een cocktailbar waar gasten ook aan kunnen eten. De gerechten op het menu zijn geïnspireerd op de Aziatische keuken. Zo staat er tuna tataki, ceviche van zeebaars en Japanse Wagyu A4 op de kaart.
Foto's: Today's Brew
Na een eerste vestiging in Rotterdam, opende ondernemer Ahmed Baglari een tweede BY AMI in Den Haag. Overal waar je kijkt vind je felle kleuren en een overloed aan planten. Baglari vertelt hierover: "Over elk detail is nagedacht en uitgevoerd om het thema, verhaal en de beleving zo goed mogelijk op de gast over te brengen. We hebben gebruikgemaakt van glow in the dark- en neon-effecten wat je een beetje Avatar-vibes geeft."
Bar Botanique bevindt zich in Amsterdam Oost aan de Eerste van Swindenstraat. Het restaurant kan beschreven worden in één woord: groen. De muren en plafonds zijn groen geverfd en door het hele restaurant hangen planten. Er staan zelfs palmbomen in de zaak. Gasten kunnen er de hele week door terecht voor lunch, diner én borrel.
Wes Schreutelkamp en Joost Bergsteijn openden The Streetfood Club in het Grand Theatre Breda. Vol met Instagrammable hoekjes, een dj-booth en een grote centrale bar is het restaurant een tropische hotspot waar influencers graag over de vloer komen. Twee grote balkons kijken uit over de zaal en aan de voorzijde van het restaurant bevindt zich een terras. Op het menu staan gerechten uit de Latijns-Amerikaanse en Aziatische keuken. Denk aan gestoomde bao buns met krokant gefrituurde kip, Indonesische notencrackers en Indiase gobhi manchurian. Ook de drankenkaart is zeer divers: van gin-tonics met diverse specerijen tot lokale en internationale biertjes.
Foto's: Victor van Leeuwen