Horecaondernemer Sippien Baarsma: 'Als het licht niet klopt, klopt de sfeer niet'

Sippien Baarsma - dEP Sfeermakers

Horecaondernemer Sippien Baarsma: 'Als het licht niet klopt, klopt de sfeer niet'

In veertien jaar tijd is Sippien Baarsma extreem goed geworden in het neerzetten van spraakmakende horecaconcepten. Locaties die opvallen door hun sfeervolle, creatieve inrichting met een perfecte balans in licht en geluid, waarvoor ze samenwerkt met dEP de Sfeerontwerpers. Binnenkort opent een nieuwe zaak in Utrecht, op de plek van Stairway to heaven. Het wordt Spaans, laagdrempelig, met een bar en restaurant. 

Hoofdfoto: Ondernemers Sippien Baarsma (links) en Wichert van Rijn (rechts) in The Streetfood Club in Utrecht.
Foto's: Pim Ras (openingsfoto) en Victor van Leeuwen

Ruim dertien jaar geleden begon Baarsma in Utrecht met een eerste zaak. In een groep van zes ondernemers met wie ze een groot aantal horecalocaties runt. Denk aan Rum Club, The Streetfood Club en Carmel Market. Utrecht is de thuisbasis, maar ze hebben inmiddels ook andere steden veroverd.

Warme inrichting

Talent uit eigen stal krijgt de ruimte om te ondernemen. Zo zijn enkele medewerkers nu mede-eigenaar van diverse zaken met meerdere vestigingen. Daarnaast heeft Baarsma in een andere samenstelling nog een ander merk in de markt gezet: Vegitalian. “Om Nederland te laten zien hoe leuk en lekker vegetarisch kan zijn.”

Aan de basis van alle zaken staan de concepten die ze samen met haar compagnons bedenkt. Van de naam, de kaart en de prijsstelling, tot de inrichting. “Ik heb geen interieurachtergrond dus ben ik niet gehinderd door regels. Dat is mijn voordeel. Maar ik weet wel wat haalbaar is.” De rode draad in al haar concepten is een warme inrichting. Huiselijk, maar met gewaagde keuzes en toch in balans. “Het totaalplaatje klopt. Ik durf nu meer risico te nemen. The Streetfood Club of Ruby Rose, zo hadden mijn eerste zaken er nooit uit gezien.”

*De tekst loopt verder onder de foto.

Rumclub-Utrecht
De Rum Club in Utrecht

dEP de Sfeerontwerpers

dEP is al ruim 35 jaar dé expert in het creëren van sfeer door middel van licht, beeld en geluid. Met een team van gepassioneerde specialisten op het gebied van ontwerp, engineering, elektra en montage wordt ieder bedacht concept werkelijkheid. De synergie tussen de verschillende specialismes maakt dEP uniek en de perfecte bouwpartner.

Waardevolle samenwerking

Je kunt een briljant idee hebben, het moet ook uitgevoerd worden. Zo kwam Baarsma erachter dat de sfeer en warmte van de zaak uitvergroot zijn als er een goed licht- en geluidsontwerp is. “Als het licht niet klopt, klopt de sfeer niet.” Na een eerste project met de sfeerontwerpers van dEP was ze om: “Deze specialiteit is niet makkelijk te vangen. Zij zijn zo’n partij die hier extreem waardevol in is. Hun lichtadvies op basis van mijn concept klopt eigenlijk altijd meteen, ze weten waarover ze het hebben en ik volg ze blindelings."

"Ook voor het geluid, de balans in de zaak. De kwaliteit die zij leveren op basis van elektrotechniek is van hoog niveau. Ook dat draagt bij.” Baarsma’s meest recente project is een nieuwe zaak in Utrecht, op de plek van Stairway to heaven. Het wordt Spaans, laagdrempelig, met een bar en restaurant. Het sfeerontwerp is in goede handen.

Foto linksonder: Ruby Rose (Utrecht), rechts: The Streetfood Club (Breda).

Interieur-inzet-Sippien Streetfoodclub-inzet-interieur
Artikel delen