Waar voorheen restaurant Chez Brochard zat, aan de haven van Harderwijk, opent Hugo Hond eind april 2024 fine dining visrestaurant Lagom. Chef is Peele Koops, die werkte bij diverse restaurants in Harderwijk en Het Roode Koper in Ermelo.
Hugo Hond: "Het heeft me altijd verbaasd dat een vissersstad als Harderwijk geen fine dining visrestaurant kent. Hoog tijd om daar verandering in te brengen." Hond wil met Lagom fine dining combineren met een casual eetervaring. De Zweedse naam ‘Lagom’ staat voor ‘balans’ en ‘precies goed’. Hond werkte in de keukens van Van der Valk Harderwijk, Anastasius in Garderen en Chez Brochard in Harderwijk, en is gespecialiseerd in online marketing. Nu komt zijn droom om een eigen restaurant te runnen uit.
Naast Peele zal ook de zelfstandig werkend kok en één personeelslid uit de bediening vanuit Chez Brochard meegaan naar Lagom. Op de drankenkaart staan wijnen, cocktails, bier, mocktails, fris, koffie en thee.
*Tekst gaat verder onder foto