Le Havre in Elburg opent in rijksmonument

Interieur Le Havre in Elburg

Le Havre in Elburg opent in rijksmonument

Sinds eind 2024 is Elburg een restaurant rijker met de opening van Le Havre. Gevestigd in een rijksmonument binnen de vesting, serveert eigenaar en chef-kok Peter Kok gerechten gebaseerd op de Franse keuken.

Foto's: Hans Morren

Menu

Le Havre bereidt gerechten volgens Franse kooktechnieken en maakt gebruik van ingrediënten uit de regio. Op het menu staan vis, schaal- en schelpdieren, wild, kaas, vlees, gevogelte, groenten én kruiden. 

Locatie en inrichting

Le Havre zit in een monumentaal pand met een trapgevel uit de 15e of 16e eeuw, binnen de vesting van Elburg en dicht bij de haven. Het interieur is ontworpen door Manon de Groot en combineert historische en moderne elementen. Het pand heeft drie verdiepingen en biedt ruimte voor gasten en besloten gezelschappen.

De wijnbar bij de entree is gemaakt van roestvrijstaal en wordt omringd door wijnkasten en een keramische achterwand. De open keuken is zichtbaar vanuit het restaurant. Op de eerste verdieping is een ruimte beschikbaar voor private dining en zakelijke bijeenkomsten.

Team en expertise

Het team van Le Havre bestaat uit professionals met ervaring in de horeca.

  • Maître en sommelier Wolter Tellegen werkte bij restaurants zoals De Leest*** in Vaassen (gesloten) en Het Roode Koper in Leuvenem. Hij volgt een vinologenopleiding en adviseert gasten over wijn.
  • Chef-kok Peter Kok begon zijn carrière bij ’t Nonnetje** en Ratatouille in Harderwijk. Hij werkte als souschef bij Restaurant Céline in Nieuwegein en als chef-kok bij Nyenrode. Met Le Havre start hij een eigen zaak samen met Jan Wiebe en Wybe Kloppenburg.
Le-Havre-in-Elburg-Hans-Morren (3)
Le-Havre-in-Elburg-Hans-Morren (7) Le-Havre-in-Elburg-Hans-Morren (4)
Le-Havre-in-Elburg-Hans-Morren (8)
Le-Havre-in-Elburg-Hans-Morren (6) Le-Havre-in-Elburg-Hans-Morren (1)
Le-Havre-in-Elburg-Hans-Morren (9)
Le-Havre-in-Elburg-Hans-Morren (2) Le-Havre-in-Elburg-Hans-Morren (5)
Artikel delen