

Fine dining-restaurant NORRA van Lieke Nicole-Creemers geopend in Bilthoven
Bilthoven is een nieuw fine-dining-restaurant rijker. Gastvrouw Lieke Nicole-Creemers heeft op 2 april 2025 haar Restaurant NORRA geopend aan het Emmaplein. Het is de tweede zaak van de ondernemer, die samen met haar echtgenoot Grégory Nicole ook eigenaar is van het Bilthovense Restaurant Le Nord. Uit de keuken van chef de cuisine Boy van Rijn komen creatieve, eigenzinnige gerechten met een verfijnde twist.
Fotograaf: Iwan Rutjes
Casual-fine-dining
De naam NORRA is een knipoog naar Restaurant Le Nord en een Scandinavische benaming voor het noorden. In het restaurant in de voormalige Nefkens-garage kunnen zestig gasten genieten van betaalbare casual-fine-dining met een verfijnde twist, gebaseerd op de Franse keuken. De eigentijdse, creatieve gerechten zijn gemaakt van seizoensgebonden ingrediënten die zoveel mogelijk uit de regio komen.
Als chef de cuisine is de 33-jarige Boy van Rijn aangetrokken, die eerder chef was bij Auguste in Maarssen, souschef bij The Lobby in Amsterdam en in de keukens van De Kas* in Amsterdam en ‘t Nonnetje** in Harderwijk werkte.
*De tekst gaat verder onder de foto.

Drie menu’s
Bij NORRA wordt niet gewerkt met verrassingsmenu’s maar met uitgeschreven menu’s, zodat de gast vooraf een goede keuze kan maken. Lieke Nicole-Creemers: “Naast een kaartje met bites zijn er drie menu’s: het menu Signature, het vegetarische menu Botanique en het menu Robuust. In dat laatste menu zit bijvoorbeeld de befaamde pizza tonijn, het eerbetoon aan het voormalige restaurant Le Garage in Amsterdam. Tijdens de lunch serveren we naast deze menu’s ook een powerlunch van twee gangen.
Met de prijsstelling van de menu’s en de wijnkaart heb ik bewust gekozen voor betaalbare fine dining. NORRA is aangesloten bij Euro-Toques Nederland, de restaurantvereniging voor koks die ambachtelijk en seizoensgebonden werken met pure, meest regionale producten.”
*De tekst gaat verder onder de foto's.


Gerecht met tomaat, rooibos-kombucha, basilicumcrème, sesam-sinaasappel en eikenblad (links) en snoekbaars, snijboon, codium en spiering (rechts)
Sereen en warm interieur
Het interieur straalt een serene, warme en huiselijke sfeer uit, met een onmiskenbare chic. Lieke Nicole-Creemers: “De marmeren bar vormt het hart van de ruimte en de opvallende glazen lampen daarboven zijn echte eyecatchers.
Het zwarte plafond en de houten wandpanelen creëren een intieme setting, terwijl de met linnen gedekte tafels, samen met de kuipstoelen en zachte wandbanken, zorgen voor een diversiteit aan zitplaatsen." Het restaurant beschikt over een terras.
*De tekst gaat verder onder de foto.

Europese wijnen
Vanuit het restaurant is er zicht op de gedeeltelijk open keuken, van waaruit de koks regelmatig aan tafel komen om gerechten toe te lichten. Voor kaasliefhebbers is er een kaaswagen met een ruim assortiment gerijpte kazen.
De wijnkaart telt 140 wijnen, die op een kleine selectie uit Zuid-Afrika na, allemaal uit Europa komen. Lieke Nicole-Creemers: “Er zijn altijd rond de zestien wijnen per glas verkrijgbaar. Omdat ik zowel het eten als de wijnen voor de gast betaalbaar wil houden, zijn vrijwel alle wijnen per fles geprijsd onder de honderd euro.”






.jpg)
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen