Preview: Liemès in The Wall in Utrecht

Preview: Liemès in The Wall in Utrecht

Dit najaar opent Liemès haar deuren in het gebouw The Wall in Utrecht, aan de snelweg vlakbij Leidsche Rijn. Gasten vinden er straks elf verschillende keukens waar zij zelf hun gerechten kunnen bestellen. Er is plek voor vijfhonderd gasten en volgens eigenaar Ed Bindels is de ruimte groot genoeg voor de 1,5 meterregel. Bekijk een preview onder dit bericht.

Bestellen kan bij de keuken zelf, maar ook via een QR-code aan tafel. Gasten kunnen plaatsnemen in het zitgedeelte met lange tafels en hoge zitjes op barniveau. Ook komen er tafels voor grotere groepen, knusse zitjes bij de hoge ramen en 'plantenkassen' die gehuurd kunnen worden bijvoorbeeld voor vergaderingen. Ook voor klanten van de aangelegen Amac-winkel is er een speciale plek gerealiseerd voor een drankje terwijl ze wachten.

Interieur

Bij binnenkomst in Lliemès vallen meteen de opvallende tegelvloer, het metershoge blauwe plafond en vrijstaande bar op. Planten, drankflessen en peertjes boven de bar creëren een intieme sfeer. Een tweede bar verbindt dit plein met een hoger gelegen deel aan het raam.Een andere eyecatcher is een acht meter hoge boom die beide ruimtes met elkaar verbindt. De Horecafabriek is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Wil je op de hoogte blijven van alle horeca-openingen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Entree!

 

Plek voor chefs

Ondenemer achter Liemes is Ed Bindels, tevens oprichter van de Amec-winkels. “Ik heb een passie voor eten, en voor mijn werk reis ik veel. Zo kom ik in restaurants over de hele wereld. Daar doe ik veel ideeën op voor mooie en interessante gerechten. Als chef hoef je bij Liemes alleen te doen waar je goed in bent, namelijk met passie de lekkerste gerechten klaarmaken. Wij zorgen voor de bediening, keukenapparatuur van de hoogste kwaliteit, een kassasysteem en de marketing. Dat neemt veel zorgen en hoge kosten weg voor chefs met de ambitie om te ondernemen.”

Betekenis Liemès

Liemès is afgeleid van het Latijnse limes, dat ‘grens’ betekent. Het is ook het woord voor de afbakening en verdedigingszone van het Romeinse Rijk, dat in Nederland in het gebied liep waar Liemès is gevestigd. “Ik liep al twee jaar met deze naam in mijn hoofd”, legt Bindels uit. “Maar limes roept ook associaties op met het Engelse woord voor limoenen. Om die verwarring te voorkomen, heb ik gekozen voor de fonetische uitspraak: liemès. Een prachtige naam met allure.”          

Artikel delen