Wat vorig jaar begon als tijdelijk restaurant Grand Caron is sinds kort een permanente locatie met een nieuwe naam: Cantine de Caron. De brasserie is te vinden in het imposante Machinegebouw, een voormalig fabrieksgebouw in het Amsterdamse Westerpark.
Foto’s: Friso Boven
De eigenaren zijn Alain Caron en zijn zonen Tom en David. Ze vertellen: “Na de eerste lockdown kreeg de horeca te maken met de 1,5-meterregel waardoor we ons restaurant Petit Caron in de Pijp niet konden openen. We kwamen op het idee om evenementenlocaties te bekijken voor een pop-uprestaurant. We streken neer in het Machinegebouw.” Na alle enthousiaste reacties is de familie Caron gevraagd om permanent te blijven. “Gezien de monumentale status mochten we niet veel aanpassen. Gelukkig ook maar. Het is een prachtig industriële ruimte waar we alleen een open keuken en twee bars in hebben geplaatst. De sfeer voelt een beetje Italiaans aan in zijn simpelheid en de natuurlijke materialen. Buiten vind je een heerlijk terras midden in het Westerpark.”