Liemès Food District opent zodra de horeca weer mag draaien na de lockdown. Het nieuwe foodconcept met elf wereldkeukens is te vinden in The Wall, het iconische gebouw langs de A2 in Utrecht. Bekijk foto’s ervan onder dit bericht!
Het nieuwe foodconcept bestaat uit twee gedeeltes die worden verbonden door een acht meter hoge boom. Het lage gedeelte bestaat uit lange tafels en hoge zitjes met barkrukken, die worden omringd door de elf verschillende wereldkeukens. In het hoger gelegen gedeelte kunnen gasten plaatsnemen in comfortabele hoekbanken. Er is plek voor vijfhonderd gasten.
Rein Rambaldo van designbureau De Horeca Fabriek: “We hebben bij het ontwerpen geprobeerd om elementen toe te voegen die niet te schreeuwerig, maar wél herkenbaar en fotogeniek zijn. Zo zijn er de zelfontworpen vloer die bestaat uit vijftigduizend tegeltjes, twee vrijstaande bars en het metershoge plafond dat als een sterrenhemel verlicht wordt door lampen.” (lees verder onder de afbeelding)
Blijf op de hoogte van veel meer horeca-openingen en schrijf je in voor de nieuwsbrief!
Eigenaar is Ed Bindels, tevens de oprichter van de Amac-winkels. “Voor mijn werk reis ik veel en dan doe ik veel ideeën op voor gerechten. Bij Liemès krijgen mensen de kans om op ‘slechts’ vijftienhonderd vierkante meter een culinaire wereldreis te maken.” Hij vervolgt: “Als chef hoef je bij Liemès alleen te doen waar je goed in bent, namelijk met passie de lekkerste gerechten klaarmaken. Wij zorgen voor de bediening, keukenapparatuur van de hoogste kwaliteit, een kassasysteem en de marketing. Dat neemt veel zorgen en hoge kosten weg voor chefs met de ambitie om te ondernemen.” Er is op dit moment nog een aantal plekken vrij voor foodconcepten.
Liemès is afgeleid van het Latijnse limes, dat ‘grens’ betekent. Het is ook het woord voor de afbakening en verdedigingszone van het Romeinse Rijk, dat in Nederland in het gebied liep waar Liemès is gevestigd. “Ik liep al twee jaar met deze naam in mijn hoofd”, legt Bindels uit. “Maar limes roept ook associaties op met het Engelse woord voor limoenen. Om die verwarring te voorkomen, heb ik gekozen voor de fonetische uitspraak: liemès. Een prachtige naam met allure.”