Café Cress is een nieuwe culinaire aanwinst in Amsterdam-Noord. Een laagdrempelige plek met goede service en dito gerechten. Achter dit horecaconcept gaan Jeffrey Klepper, Niamh Groentjes en Cyril Martineau schuil. Klepper runt de voorkant, Groentjes en Martineau staan in de open keuken. Je kunt bij Cress terecht voor lunch, borrel en diner.
Met Cress willen Klepper, Groentjes en Martineau een laagdrempelige plek creëren waar iedereen zich thuis voelt. Alsof je bij familie of vrienden in de woonkamer zit, maar dan wel met goede service en dito eten voor een betaalbare prijs. Het restaurant telt 49 couverts, 35 mensen aan tafels, in de bar zeven en ook aan de bar kunnen zeven gasten plaatsnemen.
De menukaart wisselt wekelijks waardoor het altijd verrassend is om hier te komen eten. Martineau struint in de ochtend de Amsterdamse Albert Cuypmarkt af en deze ingrediënten vormen de basis van de menukaart. Team Cress probeert alles zelf te maken, van azijn tot patisserie en van ijs tot kimchi. Zelfs de worsten zijn huisgemaakt. En wat niet zelf kan worden gemaakt wordt gekocht bij lokale leveranciers zoals Fromagerie Kef, stadsbakker AS en Zwarts’ Coffee. Mede-eigenaar Groentjes: “Cyril neemt zijn Franse kookstijl mee in de keuken en ik ben veelal met de Aziatisch keuken opgevoed en ik heb veel gereisd. Samen komen we dan vaak met een kaart waar je van alles een beetje op hebt staan.”
Het huiskamergevoel komt overal terug bij Cress. Zo zijn er voor de jongsten veel spelletjes en kleurplaten en de deuren zijn met krijtbordverf beschilderd dus kinderen kunnen hier lekker op de deuren krijten. En voor je viervoeter wordt een bakje water geregeld. Tel hier de service van maître Klepper bij op en je hebt een instant huiselijk gevoel. Klepper is ook verantwoordelijk voor de wijnkaart met hierop toegankelijke wijnen, met een focus op landen dichtbij Nederland, die zowel per glas als per fles kunnen worden besteld. Voor de liefhebber staan er ook een aantal spannende wijnen per fles op de kaart. Als het even kan haalt Klepper de wijn zelf bij de wijnboeren.
In de zomer kun je hier zitten op het terras aan de kade dat dankzij de ligging op het zuiden de hele dag zon pakt. Het idee is om hier een mini-voedselbos te creëren met bijvoorbeeld passievruchtstruiken en eetbare planten zoals pepertjes, blauwe bes en tomaten.