G7 Restaurant, gevestigd in een uit 1634 stammende Grenzenkerkje in Sittard heeft een nieuw interieur. Met een mix van oude kerkelementen, modern comfort en internationale allure sluit het interieur beter aan bij het kookniveau en de ambities van eigenaren Danny Meijers en Rik Opstals.
Voor het interieurontwerp tekenden Claire en Robert Gijsen van GIJS& design in Sittard. Gastheer en sommelier Danny Meijers (44): “Het interieur is een prachtige combinatie van oude kerkelementen met het luxe comfort van nu. Eyecatchers zijn de authentieke messing kroonluchter en de transparante gordijnen die de kerk in intieme compartimenten verdelen. De strakke moderne bar vormt een mooi contrast met de monumentale kansel erachter."
De culinaire liefhebber kan in het vernieuwde G7 ook meer beleving verwachten. Het aperitief en een eerste hapje worden direct bij binnenkomst bij de bar geserveerd, waarna de gast aan tafel gaat. Later op de avond kunnen kaasliefhebbers bij de bar hun kazen uitkiezen. De compagnons zijn in hun nopjes met het nieuwe interieur. Chef Opstals: “Robert en Claire hebben goed werk geleverd. Het restaurant straalt rust uit, voelt warm aan en is zelfs een tikkeltje mysterieus. Ook de reacties van de gasten zijn heel positief. Het totaalplaatje van een keuken op niveau en een prachtig internationaal interieur in een kerk is wat ons betreft uniek voor Sittard en omgeving.”
Het (keuken)niveau van G7 is de laatste jaren gestaag verhoogd en de ambities reiken nog verder. De culinaire pijlers van de keuken zijn groenten, kruiden en bloemen uit de eigen moestuin en pluktuin en duurzaam gemaakte producten uit de regio, waarmee verrassende eigentijdse gerechten worden gemaakt. Opstals: “We zijn trots op de herkomst van de producten. We vertellen erover aan tafel en vermelden ze op het menukaartje, dat is gemaakt van gerecycled papier waarin zaadjes van wilde bloemen zijn verwerkt die verwijzen naar onze pluktuin. De gast kan de zaadjes thuis laten ontkiemen voor een fleurig aandenken.”
De gast heeft de keuze uit een menu van tien of veertien creaties. Opstals: “We bieden een totaalbeleving inclusief hapjes, amuse en iets lekkers bij de koffie. Kiest de gast voor tien creaties dan is de basis een vijfgangenmenu en zijn vijf bites en amuses inbegrepen voor de prijs van € 85 per persoon. Bij veertien creaties is de basis een zevengangenmenu en zijn naast bites en amuses ook friandises inbegrepen. Beide menu’s zijn ook in een vegetarische versie te bestellen.”
Ook voor wat betreft de dranken zoekt G7 het dicht bij huis. Als mousserend aperitief wordt een wijn uit Belgisch-Limburg geschonken en op de Europees georiënteerde wijnkaart staan rond de twintig wijnen uit Nederlands- en Belgisch-Limburg. Danny Meijers: “75% van de wijnen op de kaart zijn per glas te bestellen, omdat we werken met het Coravin-systeem. Verder hebben we een heel mooi alcoholvrij drankenarrangement. Daarin verwerken we groenten, kruiden en bloemen die ook in het erbij geserveerde gerecht verwerkt zijn.”
G7 Restaurant opende in 2018 als G7 Food & Drinks, gevestigd in een karakteristiek monumentaal vakwerkpand uit 1593 aan de Gruizenstraat 7 in Sittard. De naam G7 is afgeleid van dit adres. In vijf jaar groeide niet alleen het (culinaire) niveau, maar werd ook intrek genomen in het aangrenzende uit 1634 stammende Gruizenkerkje. Per november 2023 hebben compagnons Danny Meijers en Rik Opstals het interieur van de kerk volledig vernieuwd en wordt gestaag verder gewerkt aan het naar een nog hoger niveau tillen van het bedrijf. G7 is aangesloten bij restaurantvereniging Euro-Toques en opgenomen in restaurantgidsen Lekker500 en Gault&Millau met 14 punten uit 20.