Den Haag is een nieuwe hotspot rijker: Kantoor 1643. Sinds begin juli kan je zeven dagen per week terecht in het 17de-eeuwse pand voor ontbijt, lunch of diner - en blijf vooral zitten voor een cocktail, er staan meer dan twintig signature cocktails op de uitgebreide kaart.
In het pand aan de Prinsegracht in Den Haag, waarin tot 2018 de populaire Club Seven was gevestigd, huist nu de relaxte all day-zaak Kantoor 1643, opgericht door een groep enthousiaste en gelijkgestemde expats met internationale ervaring in horeca en design. De doelen en waarden van Kantoor 1643 zijn om de favoriete bar voor gasten te worden, om lokale producten te gebruiken, duurzaam te zijn, goede muziek te draaien en om het beste wat ze hebben te delen. Gasten kunnen hier de hele dag terecht voor een maaltijd, van ontbijt tot diner, gevolgd door een cocktail en in het weekend kan er tot ’s nachts worden gefeest.
*De tekst gaat verder onder de foto.
De gerechten van Kantoor 1643 zijn geïnspireerd door de Franse en Japanse keuken. De keuken serveert onder meer huisgebakken brood, croissants met gefermenteerde bosbessenboter, yakitori-spiesjes, een huisgemaakte boekweitpasta met shiitake of een salade van wilde tomaten. Daarnaast kun je hier op ieder moment terecht voor een drankje; denk aan diverse soorten koffies, matcha, kruidenthee, (speciaal)bier en bijzondere (natuur)wijn. Ook vind je 24 signature cocktails en vier alcoholvrije cocktails op de uitgebreide kaart.
Kantoor 1643 is er voor iedereen, benadrukken de eigenaren. Of je hier nu komt om wat te eten met vrienden of voor een drankje met je date of collega’s, dat doe je op deze historische plek in Den Haag, met duurzaam design, sfeervolle filmfoto’s en relaxte muziek. Kantoor 1643 heeft plaats voor zo’n honderd gasten en er zijn allerlei verschillende zitplekken gecreëerd.
Van gedeelde tafels en hoge barkrukken tot comfortabele sofa's. Deze sofa’s zijn bekleed met gerecyclede zakken van een Amerikaanse familieboerderij. De voorkant van de bar is gemaakt van bewerkt eikenhout. Zo wordt er op alle manieren zo duurzaam mogelijk gewerkt. Ook is er een aparte ruimte voor groepen tot vijftien gasten, voor een privéfeestje of een bijeenkomst.