11 nieuwe restaurants Arnhem: van vegan sushi bar tot sexy Franse bistro

Nieuwe restaurants Arnhem

11 nieuwe restaurants Arnhem: van vegan sushi bar tot sexy Franse bistro

Arnhem is een groeiende culinaire trekpleister. Nieuwe restaurants poppen als paddenstoelen uit de grond. Van een hemelse eetervaring in een lutherse kerk tot eten met je handen bij E-crab. Dit zijn 11 nieuwe restaurants Arnhem.

Tekst: Nadine Muijt

1. Flor Fina

In de Korenbeurs op de Korenmarkt in Arnhem huist sinds kort Flor Fina van ondernemers Armand Lüneman en Jeroen Steenbergen. De grote restobar heeft twee verdiepingen, drie keukens en een winkel waar je kleurrijke beeldjes, illy-koffie en glazen met opvallende prints kunt kopen. Het interieur is tot in detail uitgewerkt. De visgraatvloer, turquoise geschilderde muren en de industriële stenen muren maken de zaak helemaal af. Flor Fina heeft drie keukens. De eerste keuken is die van Flor Fina zelf. Hiervandaan serveert de keuken gerechten met Nederlandse ingrediënten, gecombineerd met smaken van verre reizen. De andere twee zijn de pinchos- en visbar. Hier kies je uit Spaanse lekkernijen, oesters en fruits de mer.

2. The Church

Afgelopen maart opende het koppel Bart Leussink (chef-kok) en Janiek van den Broeck (gastvrouw) en Horecagroep HIM+ The Church in een lutherse kerk in Arnhem. The Church bestaat uit een boetiekhotel en restaurant. "The Church is een hemelse ervaring", vertellen de ondernemers. RoosArt is verantwoordelijk voor de aankleding en voorzag de muren van street art-muurschilderingen. Chef-kok Bart Leussink: "In mijn keuken draait het voornamelijk om frisse smaken in de combinatie van vis, schaal- en schelpdieren, vlees en volop groenten en kruiden."

3. Colibrí Cocina Mexicana

Afgelopen april opende Colibrí Cocina Mexicana aan het Roermondsplein in Arnhem. Voorheen huisde restaurant 't Amusement van chef-kok Estée Strooker in het pand, maar zij maakte vorig jaar bekend dat het restaurant ging sluiten. Max Wandt is eigenaar en chef-kok van de nieuwe culinaire hotspot. Vanuit zijn keuken serveert hij authentieke Mexicaanse gerechten met frisse twisten. Wandt deed inspiratie op in het Mexicaanse Oaxaca, waar hij alles leerde over de Mexicaanse keuken. Naast verrassende gerechten staan er ook bijzondere cocktails, wijnen en bieren op de kaart. 

 

4. Café Eijck

Aan de Bovenbeekstraat, in het oude pand van BABO, zit sinds kort Café Eijck. Eigenaren zijn Sem Teunissen en Roos-Marijn Somer. "Het wordt een hip, bruin café met een vergelijkbaar sfeertje als bij BABO.” Op de kaart staan gerechten als krokante kalfskotelet met pistache- en parmezaankorst, sliptong met citroenbotersaus en doperwtenrisotto met pesto en rucola. Centraal in het café staat een grote bar waar vandaan cocktails, bieren én huisgemaakte limoncello geserveerd worden. 


5. Bistrobar 7th

In de 7 straatjes in Arnhem, waar voorheen restaurant Marble zat, huist Bistrobar 7th. Amy Overmeer en Nick van Bethray runnen de zaak. Van Bethray is verantwoordelijk voor de keuken. De gerechten op de kaart hebben het formaat van een tussengerecht. Zo kunnen gasten meerdere gerechten proeven en delen met hun tafelgenoten. Op het menu staan gerechten als coquille met limoenrisotto, entrecote met een salade van rode spitskool en buikspek met pastinaak en spitskool. 

 

6. BarBarella

In de Klarestraat in Arnhem huist lunch- en bistrobar BarBarella. Het koppel Rosalie Groothuis en Kabel van de Weert (oud-eigenaren van Café Babo) willen met BarBarella een Franse bistro met een vleugje sexyness neerzetten. De gerechten zijn klassiek Frans met een verfrissende touch. Zo staat er op de kaart confit de canard, salade niçoise en steak tartaar. Aan frituren doet de keuken van BarBarella niet. Spreken de gerechten op de kaart je niet aan? Dan verrast chef-kok Van de Weert je graag met wat anders. De zaak is klein en heeft binnen maar vijf tafels. De houten stoeltjes, de knusse bar en de oude granito vloer nemen de gasten mee naar Parijs. 

 

7. Restaurant Bleeckerstreet

In de Nieuwstraat in Arnhem zit Restaurant Bleeckerstreet van Mark Ruiken en Leroy Hartjes. Restaurant Bleeckerstreet is vernoemd naar een straat in Manhattan die gevuld is met oude boetiekjes, bars en restaurants uit alle werelddelen. Dat wereldse komt terug in het menu van de zaak. Voor een vaste prijs kunnen gasten onbeperkt genieten van gerechten als runderentrecote, teriyaki van zalm en gyros van oesterzwammen. De gerechten worden in het midden van de tafel geserveerd zodat gasten kunnen delen. De wijnkaart bevat wijnen uit de klassieke wijnlanden, maar ook wijnen uit de 'nieuwe' wereld. 

 

8. Silk Sushi & Asian Dining

Sinds april 2023 huist een derde vestiging van Silk Sushi & Asian Dining naast Station Arnhem. Eigenaar is Meng Hu. Het restaurant heeft een all you can taste-concept. Dat betekent onbeperkt genieten van Aziatische gerechten en sushi voor een vast bedrag. Vanuit de grote open keuken worden ook Asian Fusion Dishes geserveerd, waaronder gegrilde chili mosselen, zalm met truffelsaus en krokante pekingeend met huisgemaakte saus. 

9. E-crab

Eten met je handen, dat is wat er bij E-crab van je verwacht wordt. Bij dit E-crab seafood boil restaurant zijn de tafels bedekt met papier, krijgen gasten een slabbetje om en bestaat bestek niet. Het viel eigenaresse Mary Chen op dat mensen vaak afgeleid zijn door hun telefoon tijdens een avondje uit. Daarom wordt het de gast bij dit concept, dankzij de vieze vingers, lastiger gemaakt. Het menu is een combinatie van krab, garnalen, krabpoten en andere schelpdieren geserveerd met een maïskolf, aardappelen en worst. Voor de vleesliefhebbers staan er ook enkele vleesgerechten op het menu.

 

10. Bahn Thai

In de Arnhemse wijk Lombok huist het Thaise restaurant Bahn Thai. Het bezorg- en afhaalrestaurant begon jaren geleden als in Arnhem, maar verhuisde in 2017 naar Velp. Begin juni opende het restaurant een tweede vestiging en hiermee is Bahn Thai weer terug in Arnhem. Op de kaart staan gerechten uit de Thaise keuken, zoals Thaise saté van varkensvlees, Tom kha kai en gebakken Thaise noedels met tofu.

11. Vegan Sushi Bar

Begin april 2023 opende de derde vestiging van Vegan Sushi Bar in Arnhem. Eigenaar David Leijgraaff en zijn compagnons openden eerder al twee vestigingen in Amsterdam. Bij Vegan Sushi Bar is alles plantaardig. Garnalen worden gemaakt van aardappel en zalm van cassavemeel. Een chefs special is de Sweet Avocado Tree Roll, een rol met zoete aardappel, avocado, yuzu mayonaise en een crumble van knoflook. Het interieur van de zaak is kleurrijk en exotisch. 

 

Artikel delen