Cocktailbar BlueBlood: 'Innovatieve cocktails met Peruviaans-Japanse Nikkei-gerechten'
Cocktailbar BlueBlood: 'Innovatieve cocktails met Peruviaans-Japanse Nikkei-gerechten'
Het vernieuwende BlueBlood in Den Haag opende op 7 april dit jaar officieel haar deuren en zorgt sindsdien voor een ware buzz in de Hofstad. De indrukwekkende cocktailbar en de bijzondere cocktailkaart, staan beide voor ‘verkennen, verbinden en ontdekken’, volgens general manager én internationaal prijswinnend bartender Lewis McKenzie.
Tekst: Ingmar Voerman
Foto’s: Iamaleksander, Pascale van Reijn, Tom Doms
Alles draait om (next level) cocktails
Creatief met alcoholpercentages
Day Dreams
De zes cocktails van de sectie Day Dreams hebben elk drie uitvoeringen. De Beetnik (‘hipster’s paradise-cocktail’) is in zijn full-on versie bijvoorbeeld met tequila, mezcal, PX-sherry, kersenlikeur en rode bieten-cordial. De laagalcoholische versie vervangt de agavespirits tequila en mezcal voor rokerige Lapsang-thee en agavesiroop, en behoudt de PX-sherry en kersenlikeur. De alcoholvrije variant werkt met kersensap, agavesiroop, lapsang-thee en rode bieten-cordial. Andere Day Dreams dragen ook bijzondere namen, zoals de Coastisclear (‘curry up’), Lil’ Kimchi (‘savoury & sassy as f#ck’), 4 Plumsake en Barbie (lavish & eccentric’).
Internationaal team
COASTISCLEAR
General manager Lewis McKenzie: “Ik vind de Coastisclear (zie foto) de lekkerste en interessantste cocktail van de kaart. Vanuit de culinaire insteek van de spice trails en currykruiden is Jonathan Dyrborg de cocktail gaan ontwikkelen. Hij is op basis van de Oostersgekruide gin Opihr, het is een transparante curry-gin cocktail, met Opihr-gin en een cordial van limoen en geroosterde masala kruiden, geklaard met kokosroom en volle melk. Een ware smaakexplosie.”
Foodpairing: innovatieve cocktails met Peruviaans-Japanse gerechten
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen