Onlangs opende Bjorn van Dijl van Willaerts Group het nieuwe restaurant KITA in Hendrik-Ido-Ambacht. Het interieur is eigentijds en vernieuwend. "Gasten komen binnen in een andere wereld." Bekijk de foto's onderaan dit bericht.
Kita is de Japanse vertaling voor ‘Noord’ en is vernoemd naar de rivier de Noord die langs het terras stroomt. Daar waar vroeger de scheepsbouw hoogtij vierde in Ambacht, hebben gasten nu vanaf het terras een fenomenaal uitzicht over deze belangrijke rivier met veel verkeer van en naar Rotterdam.
Op de menukaart staan internationale gerechten. “Door met enkel verse en kwalitatief hoogwaardige ingrediënten te werken komen deze zo eerlijk en puur mogelijk naar voren in smaak en presentatie. Met de naam geven we al prijs dat we ook geïnspireerd zijn door de Japanse keuken. De exquise uitgebalanceerde gerechten zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook de smaak biedt een pallet waar de westerse keuken door wordt verrast. Veel gerechten zullen geserveerd worden om met elkaar te delen. Het voor-hoofd-na-concept laten we achter ons.”
Alle restaurants van de Willaerts Group staan bekend om het interieur met een eigentijds uitstraling. Ook bij KITA zijn hier wederom geen concessies gedaan en is een grote stap gezet in de nieuwe generatie restaurantdesign. Voor dit project waren er weinig kaders gezien het hele gebouw gloednieuw is. “We waren al aanwezig bij de eerste heipaal en hebben ons, zodra het kon, overal mee bemoeid. Hiermee hebben we kunnen bereiken dat onze gasten binnenkomen in een ‘andere wereld’. Luxe en comfort komen samen in een metropolitische ambiance.”
Partners in dit project waren: Ferry Tabeling van Heineken, SMEELE Design, Woodfever en Aphoutgroup.