Restaurant Zeven Continenten in Ede bijna af
Bij restaurant Zeven Continenten, in het oude V&D-gebouw in Ede, komt halverwege de zomer de hele wereld samen op 3.600 vierkante meter. Gasten kunnen kiezen in welk ‘werelddeel’, met passend decor, ze daarvan willen genieten. De horecafamilie Cai is eigenaar en Art2Go Interieurprojecten zorgt voor het interieur. Bekijk onder dit bericht meer impressies van hoe het restaurant eruit komt te zien.
Tekst: Carolien Dircken
WAT?
Een wereldkeuken-restaurant met zo’n duizend zitplaatsen, verdeeld over verschillende ruimtes met elk een eigen sfeer. Hier kunnen gasten terecht voor een ‘culinaire wereldreis’, met gerechten uit elke uithoek van de wereld. Van ribeye tot pizza en van sushi tot lekkers van de Mongoolse bakplaat. De buffetruimte vormt het middelpunt van de zaak, samen met de grote bar.
WAAR?
In het oude V&D-gebouw in Ede. Ruim 3.600 vierkante meter telt het pand, dat al jaren leegstond en nu, na een stevige verbouwing, een nieuwe indeling en invulling krijgt.
WIE?
Eigenaar is de familie Cai, een bekende horecafamilie van verschillende broers en zussen met (wereld)restaurants in Vlijmen, Ermelo en Schijndel en met ruim dertig jaar ervaring in de hospitality. Met Zeven Continenten richten ze zich in Ede vooral op groepen en families.
INTERIEUR
“De zeven continenten zijn natuurlijk de leidraad geweest voor het interieurontwerp”, zegt Erik Remmers van Art2Go Interieurprojecten, het bureau dat de creatieve invulling bedacht. “We hebben eigenlijk zeven verschillende restaurants in één pand gerealiseerd. Elk continent heeft een eigen sfeer en interieur, met elementen, kleuren en materialen die je associeert met dat werelddeel. Zo is Antarctica heel licht en wit, wat verwijst naar sneeuw en kou en is er in Noord-Amerika een klassieke diner. In het Aziatische gedeelte komen authentieke Japanse parasols aan het plafond.” Andere opvallende blikvangers zijn volgens Remmers de grote muurschildering met de zeven wereldwonderen in de entree en de graffiti-art in Zuid-Amerika.
CORONA
De pandemie zorgde voor wat uitdagingen op het gebied van planning en budget en er moesten keuzes gemaakt worden. Maar het is gelukt om een mooie zaak met veel sfeer neer te zetten, zegt Remmers. “Dat de ondernemers nu een project als dit hebben doorgezet, getuigt van veel moed”, vindt hij. “Het is gemaakt om meer dan duizend gasten te ontvangen. Dat gaat echt weer gebeuren.”
WANNEER?
De opening staat gepland voor halverwege de zomer van 2021.
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen